Festivalsjef Eirin (29): Derfor er Mablis en festival som vil overleve

De siste forberedelsene er i gang før portene åpner fredag ettermiddag. Festivalsjefen er klar for festival – både i år og i fremtiden.

Oppdatert:
– Mablis er her for å bli, sier festivalsjef Eirin Hjørnevik Sandstad.

Festivalområdet ser regelrett ut som en blanding av vakker natur og et gjør-det-selv-sett fra IKEA. Dagen før dagen begynner ting å ta form, og festivalsjef Eirin Hjørnevik Sandstad (29) har hvilepuls.

– Vi har erfarne folk som rigger opp scener og stands, og vi kommer i mål til festivalen går i gang, sier Sandstad til Byas.

Følg Byas.no på Facebook!

Bedre markedsføring

Mablis returnerer etter ilddåpen i fjor, og selv om navnet er det samme, blir det noen forandringer på både logistikk og program i år.

– Det blir bedre plass til folk i år. Vi har flyttet litt rundt på teltene og bodene, og festivalgjestene får større områder å boltre seg på.

– Fjorårets festival hadde ikke sensasjonelle besøkstall. Hva er blitt gjort for å gjøre 2017-utgaven mer attraktiv for publikum?

– Det er ingen hemmelighet at vi gikk med underskudd i fjor, men da hadde vi også langt dårligere tid til forberedelser og markedsføring. Nå har vi hatt et helt år på oss, og vi fikk også startet markedsføringen mye tidligere. Festivalen som var i fjor har gjort et godt inntrykk på de som stilte opp.

– Kommer de samme gjestene tilbake i år?

– I fjor nådde vi ut til et kjernepublikum, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Det vil utvide seg i år.

De lokale

– Folk er ikke mette etter Justin Bieber?

– Det har vi tatt med knusende ro. Det er jo uansett kjekt at det er mange musikk-arrangementer som folk kan gå på. Jeg vil jo også tro at vi når ut til en helt annen type publikum enn Bieber. Og folk har jo fått en hel dags pause, bedyrer festivalsjefen.

– Hvorfor skal folk kjøpe billetter til Mablis 2017?

– Festivalen er en totalpakke, og vi har noe for alle, også barn. Barnas Mablis på lørdagen blir enda større og bedre enn i fjor.

Programmet for årets festival er variert, ganske lokalt, og med noen hederlige unntak som Stavanger-bandene NAG og Sassy Kraimspri, er det mye av programmet som er pop-dominert.

– Er det ikke litt mindre rock’n roll i år enn i fjor?

– Det har ikke vært et aktivt valg å tone ned rocken i år. Vi har en dyktig booking-gruppe som håndterer programmet etter forespørsel fra publikum. Vi vil jo gjerne støtte lokale band og løfte dem frem, fortsetter Sandstad.

LES OGSÅ:

LES MER:

Nå er Mablis-lineupen komplett: Slik er programmet!

LES MER:

Ottesen og Dybdahl før årets Mablis: – Du kan forvente at det blir dødsbra

Mablis satser på kortreiste artister. Som Janove og Thomas Dybdahl!

Bedre billettsalg

Skal vi tro arrangøren, er billettsalget bedre i år enn det var i fjor så nært opptil festivalstarten.

– Folk i Stavanger er generelt flinke til å vente, og kjøper gjerne billetten samme dagen som arrangementene begynner, men det ser positivt ut så langt.

Stavanger har hatt flere musikkfestivaler de senere år som ikke har greid seg. Stavanger Live, Lydbølger og Rått & Råde, for å nevne noen.

Hva skyldes det?

– Det er jo ingen enkel bransje å være i. Det er en utfordring å klare å se hva publikum vil ha, og jo større artister, jo større blir fallhøyden. Med høyere utgifter, jo mer risiko. Mablis har en annen tilnærming enn noen av de andre festivalene i regionen, forteller Sandstad.

– Så vi får også en 2018-utgave av Mablis?

– Ja, Mablis er her for å bli. Vi skal være en festival av og for Stavanger, avslutter festivalsjefen.

Mer fra Byas:

LES MER:

Festivalguide: Alt du trenger å vite før Mablis

LES MER:

Vil du være Mablis-daten til Elisabeth?

LES MER:

Nytt navn til Utopia

Publisert:
Oppdatert:

Mablis’ festivalsjef om publikumstallene: – Jeg er veldig, veldig fornøyd

4000 publikummere møtte opp i Vålandskogen.

Oppdatert: