Flere nordiske serier borte fra HBO-tjeneste

Den norskproduserte serien «Beforeigners» er i likhet med flere andre nordiske serier nå ikke å finne på HBO Max. Selskapet viser til at strømmetilbudet vurderes kontinuerlig.

Publisert:
  • NTB
Skuespillerne Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen i sesong 2 av «Beforeigners». Nå er serien fjernet fra HBO Max.

Ifølge Dagsavisen har produksjonsselskapet Rubicon TV fått melding om at «Beforeigners» ikke lenger kommer til å være tilgjengelig på strømmetjenesten – som følge av fusjonen mellom Discovery og Warner Media.

– I forrige uke fikk vi beskjed fra HBO om at de fjerner alt nordisk innhold. Nå har vi begynt å få reaksjoner fra folk som lurer på hvor «Beforeigners» er blitt av. Det virker som om HBO har fjernet serien for godt. Det er kjempesynd, sier produsent Ivar Køhn i Rubicon TV.

Til VG forteller «Beforeigners»-regissør Jens Lien at han er sjokkert over det som har skjedd.

– Jeg vet ikke noe om hva som er sluttplanene. Jeg vet bare at den ikke skal legges tilbake på HBO, sier regissøren.

LES MER:

Ny strømmetjeneste skal kjempe om nordmenns oppmerksomhet

HBO Max' norske PR-sjef skriver følgende i en kommentar til Dagsavisen:

– I forberedelsene til den kommende sammenslåingen av HBO Max og Discovery+ vurderer og finjusterer vi kontinuerlig begge strømmetjenestenes tilbud. En del av denne prosessen involverer fjerning av utvalgt innhold.

Norske «Velkommen til utmark» er også tilsynelatende borte fra HBO Max. Det samme gjelder svenske «Lust» og danske «Kamikaze».

Tidligere i uka skrev bransjebladet Variety at HBO ikke lenger vil lage egne originalserier i blant annet Norden.

LES MER:

Nå bekrefter Netflix ryktene

Publisert:

«Stranger Things» får spin-off

Netflix' svært populære serie «Stranger Things» får både en spin-off-serie og et teaterstykke som er satt i seriens skumle, overnaturlige verden, melder strømmegiganten.

Oppdatert:
  • NTB