Internasjonale stjerner som har satt føttene på stavangersk jord

Tom Cruise kommer snart til Stavanger og Forsand for å spille inn sluttscenene til Mission Impossible VI, men han er langt i fra den eneste kjendisen som har vært i området.

Oppdatert:
Det er flere kjendiser som har besøkt oljebyen i løpet av årene.

Når en Hollywoodskuespiller tar turen til regionen vår, er det klart at vi må ta en gjennomgang av hvilke andre store kjendiser som har vært innom byen.

Det ryktes at Tom Cruise skal bo i et privat hus under oppholdet, og at han betaler 300.000 kroner for det.

Roger Moore. På 70-tallet dukket den britiske skuespilleren opp på Hotel Atlantic i Stavanger for å promotere filmen sin «Helgenen».

Dronning Elizabeth II. Den britiske monarken kom til Stavanger sammen med Kong Olav i 1981. Bildebevis finner du på denne lenken.

Whitney Houston. Den amerikanske sangstjernen, som døde i 2012, var i Stavanger i 2010 for å holde konsert i Sørmarka Arena. Stavanger Aftenblad rapporterte direkte fra konserten.

Følg Byas.no på Facebook!

Whitney Houston spilte i Stavanger to år før hun døde.

Bryan Adams. Den kanadiske sangeren, som står bak slageren «Summer of ’69», besøkte Viking Stadion i 2004.

Johnny Cash. Country-helten Johnny Cash besøkte Stavanger på 80-tallet og ble nektet inngang til nattklubben Cobra. Han hadde nemlig på seg feil antrekk.

KISS. Det amerikanske rockebandet spilte på Viking Stadion i 2013 og møtte fansen før konserten.

Roger Waters. Pink Floyd-legenden spilte i Stavanger i 2006 på Viking Stadion.

Backstreet Boys. Boybandet fra 90-tallet, som står bak hits som «I Want It That Way» og «Everybody (Backstreet’s Back)» var i DNB Arena i 2014 og spilte for fulle hus.

Kevin Costner besøkte Stavanger i 2010.

Kevin Costner. Den amerikanske skuespilleren, kjent fra filmer som «The Bodyguard» og «Dancing With Wolves» tok seg turen til Stavanger i 2010 i forbindelse med ONS. Da skal han ha likt seg godt på utestedet Timbuktu.

Coolio. Two hit-wonderet Coolio besøkte Stavanger og Hall Toll i år. Han er mest kjent for låta «Gangsta’s Paradise», men flere har kanskje også fått med seg «C U When U Get There».

Sting. Sting har vært i Stavanger flere ganger, blant annet i 2015 og 2017. Den britiske sangeren står bak «Englishman in New York» og «Fields of Gold».

Kim Wilde. Wilde ble med turneen «We Love The 90s» og dro godlåten «Kids in America».

Justin Bieber er en av dem som har besøkt Stavanger.

Chris Rock. Komikeren fra USA besøkte Stavanger og DNB Arena for ikke så lenge siden, og under oppholdet ble han blant annet nektet å spise på Sabi Omakase - han hadde jo ikke bestilt bord.

Sir Elton John. Mannen som står bak musikken til Løvenes Konge og udødelige hits som «Sorry Seems To Be The Hardest Word» og «Tiny Dancer» spilte på Stavanger Stadion i 2004 og på Sørmarka Arena i 2014.

R.E.M. Det legendariske bandet, som står bak den noe triste «Everybody Hurts», spilte for over 20 000 tilskuere på Viking Stadion i 2005. Vokalist Michael Stipe erklærte seg som Skandinavia-frelst, og ble blant annet observert på Arneageren, hvor han satt og drakk kaffe.

Samantha Fox. Dama bak «Touch Me» kom til Stavanger i 2016 sammen med resten av gjengen i «We Love The 80s».

Snoop Dogg. Rapperen, kjent for låter som «Drop It Like It’s Hot» og «Gin & Juice» spilte først i Bjergsted i 2010. I 2015 var han tilbake da han spilte på Hall Toll 17. mai. 2010-konserten var travel for politiet. Ifølge dem var det «stoff overalt.»

Mange publikummere tok seg en blås hasj under Snoop Dogg-konserten i 2010.

Michael McIntyre. Den britiske komikeren kom til DNB Arena i 2016 og fikk terningkast seks i Stavanger Aftenblad for sine hverdagslige observasjoner.

Gabriel Iglesias. Den amerikanske komikeren Gabriel Iglesias har vært i Stavanger tre ganger allerede - både i 2011, 2013 og 2017. Han er også med i Magic Mike-filmene som DJ.

Bruce Dickinson. Iron Maiden-vokalisten talte under Pulpit-konferansen i 2014.

Martin Garrix. Den nederlandske DJ-stjernen spilte før Justin Bieber på Den Store Sommerfesten, og fikk blant annet gått til Preikestolen.

Justin Bieber. Hvem kan vel glemme når verdens største popstjerne stakk hodet innom Stavanger? Det var full Bieber-furore i byen, og Bieber selv bodde på Eiganes hos Bjørn Maaseide.

50 Cent. Den legendariske rapperen, som har blitt skutt i munnen og greier, spilte på Rått og Råde i 2011.

50 Cent spilte i Stavanger under Rått og Råde-festivalen i 2011. I forkant av konserten møtte han overlevende fra Utøya.

Robbie Williams. Den britiske popstjernen liker seg godt i Norge og spilte på Viking Stadion i 2013.

Ozzy Osbourne. Rockeren, kjent fra Black Sabbath og reality-programmet «The Osbournes» spile under Rått og Råde i 2010.

David Guetta. DJ-stjernen, som står bak «Sexy B***h» og «Titanium» spilte under Utopia-festivalen i sommer.

Har vi glemt noen? Skrik ut i kommentarfeltet!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Se bildene fra Bieber-festen på travbanen

LES MER:

Macklemore og Martin Garrix til Landstreff Stavanger 2018

LES MER:

10 sykt fine øyeblikk fra Utopia-festivalen

Publisert:
Oppdatert:

6 festivaler som forsvant fra Stavanger-området

Det nærmer seg sommer og høysesong for festivaler. Her er de som forsvant.

Oppdatert:
  • Av: Ivar Vasstveit