Ser du hvor Preikestolen og Kjerag har havnet på kartet?

– Håper flygerne i SAS er bedre i geografi enn inflightmagasinet deres er.

Får håpe turistene finner fram likevel.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

(leadText:– Håper flygerne i SAS er bedre i geografi enn inflightmagasinet deres er.)

Birger Haraldseid satt mandag på flyet fra Stavanger til Oslo da han la merke til det som vel må sies å kunne være en ganske grei tabbe av Scandinavian Traveler, inflightmagasinet til SAS.

– Jeg så det var kommet et nytt magasin, og måtte jo se gjennom det. Jeg syntes det var veldig kjekt at to av de fem viktigste fjelldestinasjonene de skrev om var i Rogaland, og var fornøyd med det. Helt til jeg så hvor de var plassert på kartet, humrer Haraldseid.

Der lå nemlig Kjerag i Møre og Romsdal, og Preikestolen var plottet inn ved Bergen. Også Romsdalseggen har havnet feil sted.

Følg Byas.no på Facebook!

– Bare morsomt

For Haraldseid, som jobber i Greater Stavanger, og i tillegg er glad i å gå i fjellet, var det likevel mest morsomt å se kartet.

Han la derfor ut bilde av det på Twitter, med teksten: "Ups. håper at flygerne kan sin geografi bedre enn redaktørene i Scandinavian Traveler."

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="no"<p lang="no" dir="ltr"Ups håper at flygerne kan sin geografi bedre enn redaktørene i Scandinavian Traveller <a href="https://t.co/yFEDMW4Dxg"pic.twitter.com/yFEDMW4Dxg</a</p— Birger Haraldseid (@Biha60) <a href="https://twitter.com/Biha60/status/775250888302686208"12. september 2016</a</blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"</script>

– Jeg fant ut at det ikke nyttet å klage, og laget heller litt humor av det, sier han.

Han nevnte også tabben til reiselivsdirektør Elisabeth Saupstad i Region Stavanger.

– Hun syntes det var helt hilarious, sier han.

Skyldes endringer i siste liten

Det spørs om redaktøren bak magasinet syntes det var like gøy. Anna-Lena Ahlberg Jansen sier til Byas at feilen skyldes endringer på siden i siste liten.

– Vi har fått beskjed om feilen, og rettet den i onlineversjonen av magasinet. Jeg har ikke mye mer å si om den saken, sier hun.

Når Byas senere sjekker pdf-versjonen, er kartet fortsatt slik det er i papirutgaven. Får håpe ingen går seg vill!

Mer fra Byas:

Publisert: