22. juli-serien har rundet én million seere

NRKs dramaserie «22. Juli» har rundet én million seere, melder Kampanje.

Sandnes-skuespiller Alexandra Gjerpen i rollen som Aftenposten-journalist «Anine». FOTO: Ole Kaland/NRK

– Vi vet jo at mange opplever det som utfordrende å gå inn i dette, og det er en krevende serie. Så det er rett og slett utrolig fint å få en slik respons fra seerne, sier dramasjef i NRK, Ivar Køhn, til Kampanje.

«De tar imot de skadde. De trøster de etterlatte. De prøver å forstå. Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge», skriver NRK om serien – som er laget av Sara Johnsen og Pål Sletaune. Serien hadde premiere søndag 5. januar og da var det 497.000 seere som fulgte den på NRK1. Deretter så 94.000 seere episoden i strømmetjenesten til NRK.

LES OGSÅ: Alexandra Gjerpen: – I utgangspunktet ville jeg si nei til audition

Nå er fire av seks episoder vist – og legger man til seertall for repriser, opptak og strømming er den første episoden nå sett av 970.000 – og episode to er blitt sett av 1.000.000.

Episode tre er totalt blitt sett av 823. 000 – og episode fire, som ble tilgjengelig søndag, er sett av 632.000 seere.

Også anmelderne har tatt godt imot serien, som blant annet følger en politimann, en journalist, en prest, en anestesilege og en renholder.

«Ingen av disse skal forestille virkelige personer. Serieskaperne har latt seg inspirere av det de lærte under forarbeidet til serien – og skapt rollefigurene etter det», skriver NRK.

Serien har aldersgrense 12 år.

LES OGSÅ:

LES MER:

Netflix skrur opp prisene i Norge

Publisert:

Oppdatert:

God start for NRKs 22. juli-serie

En halv million nordmenn så hver av de to første episodene av NRKs dramaserie om terrorangrepet 22. juli 2011.