Åpner ved månedsskiftet: – Is er godt året rundt

Siddis Gelato har siden mai hatt produksjonslokaler på Eiganes. Nå syns eierne det er på tide å åpne i Pedersgata.

Oppdatert:
I Pedersgata 46 jobbes det på spreng for å få på plass en isbar til halloween-helga!

– Alt skjer så fort, det som skjedde i går føles eldgammelt, forteller en gira Jolanta Lu.

Hun er én av to som driver Siddis Gelato, som spesialiserer seg på den italienske istypen, du gjetta det; gelato.

Etter kun få måneder med produksjonslokaler på Eiganes innså Lu at hun trengte et sted nærmere Stavanger sentrum:

– Det er ingen som planlegger å kjøpe is en måned i forveien, is er noe man kjøper på impuls! sier hun energisk.

Med på laget har litauiske Lu fått med seg portugisiske Andrea Ribeiro.

LES MER:

Skroter planene om utested i Stavanger sentrum

Vi holder til i nummer 46, kanskje prisen per is blir 46 kroner.

Studert på is-univesitet

Selv om damene ikke kommer fra Italia, kan de garantere at smaken er autentisk.

Jolanta Lu har nemlig tatt utdannelse fra Carpigiani Gelato University, som er et slags is-universitet.

– Hvordan er universitet? Jeg ser for meg noe fra Charlie og sjokoladefabrikken!

– Nei, det er en grå kjedelig bygning, sier Lu og ler.

– Har dere noen hemmelige ingredienser eller oppskrifter som gjør isen ekstra bra?

– Nei, vi er åpne om alt. Det å lage gelato krever 90 prosent kjemi og 10 prosent kreativitet.

LES MER:

Nå kommer «Campingen» til Stavanger

Det å lage gelato krever 90 prosent kjemi og 10 prosent av kreativitet

Senhøst + is = Sant

– Dere åpner denne isbaren helt i slutten av oktober, er det en en typisk is-sesong?

– Is er godt året rundt! Og her i Stavanger går folk i shorts så lenge sola skinner, samme om det er i november eller juni.

– Vi ønsker å redusere forbruket vårt og serverer derfor is i glassbeholdere, opplyser  Lu.

Små lokaler

Produksjonen vil fortsatt være på Eiganes, mens det lille lokalet kun skal romme en is-disk.

– Jeg har aldri hatt lyst på et stort lokale, alt jeg vil ha er en fryser til å servere is og ikke noe mer, sier hun og legger lattermild til:

– Dette ble nesten litt for stort!

LES MER:

Ny utvidelse for restaurantkjeden: Åpner på Madla

Forskjell på gelato og iskrem

Eierne påstår at vi i Norge, ligger omtrent fem år bak resten av verden når det kommer til is og desserter.

– Hva er egentlig forskjellen på gelato og iskrem?

Lu ønsker å lære bort historien og sine ferdigheter, derfor holder hun kurs for de som ønsker.

Spørsmålet blir forklart med en lang historisk utgreiing, men det korte svaret er:

Gelato kom først og er sunnere (har mindre fett).

LES MER:

For fem år siden flyktet Hasan (25) fra Syria. Nå skal han være med og sette Pedersgata på kartet

«Lille Italia» i Pedersgata

Det er 73 virksomheter i Pedersgata og det hvite huset til Siddis Gelato befinner seg like ved både Casa Gio og Panzanella Pizzeria.

– Vi har allerede startet samarbeid med dem, og gelatoen vår finnes på flere restauranter i byen.

– Men dette blir på en måte «Lille Italia» i Pedersgata, avslutter Lu smilende.

Publisert:
Oppdatert:

Nå har butikker og spisesteder kuttet ut plasten, men kundene liker ikke alternativene

Skal det være en iskrem, salat eller milkshake? Nå er det forbudt å servere med plastbestikk- og sugerør når du kjøper mat og drikke ute, og det er ikke alle like glade for.

Publisert: