Kultur

Åpner ved månedsskiftet: – Is er godt året rundt

Siddis Gelato har siden mai hatt produksjonslokaler på Eiganes. Nå syns eierne det er på tide å åpne i Pedersgata.

Oppdatert:
  • Sindre Reinholt
    Sindre Reinholt
I Pedersgata 46 jobbes det på spreng for å få på plass en isbar til halloween-helga!

– Alt skjer så fort, det som skjedde i går føles eldgammelt, forteller en gira Jolanta Lu.

Hun er én av to som driver Siddis Gelato, som spesialiserer seg på den italienske istypen, du gjetta det; gelato.

  • Følg Byas på Instagram!

Etter kun få måneder med produksjonslokaler på Eiganes innså Lu at hun trengte et sted nærmere Stavanger sentrum:

– Det er ingen som planlegger å kjøpe is en måned i forveien, is er noe man kjøper på impuls! sier hun energisk.

Med på laget har litauiske Lu fått med seg portugisiske Andrea Ribeiro.

LES MER:

Skroter planene om utested i Stavanger sentrum

Vi holder til i nummer 46, kanskje prisen per is blir 46 kroner.

Studert på is-univesitet

Selv om damene ikke kommer fra Italia, kan de garantere at smaken er autentisk.

Jolanta Lu har nemlig tatt utdannelse fra Carpigiani Gelato University, som er et slags is-universitet.

– Hvordan er universitet? Jeg ser for meg noe fra Charlie og sjokoladefabrikken!

– Nei, det er en grå kjedelig bygning, sier Lu og ler.

– Har dere noen hemmelige ingredienser eller oppskrifter som gjør isen ekstra bra?

– Nei, vi er åpne om alt. Det å lage gelato krever 90 prosent kjemi og 10 prosent kreativitet.

LES MER:

Nå kommer «Campingen» til Stavanger

Det å lage gelato krever 90 prosent kjemi og 10 prosent av kreativitet

Senhøst + is = Sant

– Dere åpner denne isbaren helt i slutten av oktober, er det en en typisk is-sesong?

– Is er godt året rundt! Og her i Stavanger går folk i shorts så lenge sola skinner, samme om det er i november eller juni.

– Vi ønsker å redusere forbruket vårt og serverer derfor is i glassbeholdere, opplyser Lu.

Små lokaler

Produksjonen vil fortsatt være på Eiganes, mens det lille lokalet kun skal romme en is-disk.

– Jeg har aldri hatt lyst på et stort lokale, alt jeg vil ha er en fryser til å servere is og ikke noe mer, sier hun og legger lattermild til:

– Dette ble nesten litt for stort!

LES MER:

Ny utvidelse for restaurantkjeden: Åpner på Madla

Forskjell på gelato og iskrem

Eierne påstår at vi i Norge, ligger omtrent fem år bak resten av verden når det kommer til is og desserter.

– Hva er egentlig forskjellen på gelato og iskrem?

Lu ønsker å lære bort historien og sine ferdigheter, derfor holder hun kurs for de som ønsker.

Spørsmålet blir forklart med en lang historisk utgreiing, men det korte svaret er:

Gelato kom først og er sunnere (har mindre fett).

LES MER:

For fem år siden flyktet Hasan (25) fra Syria. Nå skal han være med og sette Pedersgata på kartet

«Lille Italia» i Pedersgata

Det er 73 virksomheter i Pedersgata og det hvite huset til Siddis Gelato befinner seg like ved både Casa Gio og Panzanella Pizzeria.

– Vi har allerede startet samarbeid med dem, og gelatoen vår finnes på flere restauranter i byen.

– Men dette blir på en måte «Lille Italia» i Pedersgata, avslutter Lu smilende.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Italia
  2. Oppskrift
  3. Stavanger
  4. Gelato
  5. Restaurant

Nå har butikker og spisesteder kuttet ut plasten, men kundene liker ikke alternativene

Skal det være en iskrem, salat eller milkshake? Nå er det forbudt å servere med plastbestikk- og sugerør når du kjøper mat og drikke ute, og det er ikke alle like glade for.

Publisert:

Relaterte artikler

  1. KULTUR
    Kjekke ting som skjer i helga
    10 MÅNEDER SIDEN
  2. KULTUR
    12 kjekke ting å gjøre i helga
    10 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    Disse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!
    11 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT
    Mer Fortou dukker opp i østre bydel: – Det er bare å brette opp ermene og kjøre på
    2 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Stine (27) har åpnet utsalg i Pedersgata: – Jeg har ikke noe hundre prosent satt meny
    5 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT
    Så populært har tilbudet vært i Stavanger. Snart kommer butikken til Sandnes også
    2 MÅNEDER SIDEN