Åpner ved månedsskiftet: – Is er godt året rundt
Siddis Gelato har siden mai hatt produksjonslokaler på Eiganes. Nå syns eierne det er på tide å åpne i Pedersgata.
– Alt skjer så fort, det som skjedde i går føles eldgammelt, forteller en gira Jolanta Lu.
Hun er én av to som driver Siddis Gelato, som spesialiserer seg på den italienske istypen, du gjetta det; gelato.
Etter kun få måneder med produksjonslokaler på Eiganes innså Lu at hun trengte et sted nærmere Stavanger sentrum:
– Det er ingen som planlegger å kjøpe is en måned i forveien, is er noe man kjøper på impuls! sier hun energisk.
Med på laget har litauiske Lu fått med seg portugisiske Andrea Ribeiro.
Skroter planene om utested i Stavanger sentrum
Vi holder til i nummer 46, kanskje prisen per is blir 46 kroner.
Studert på is-univesitet
Selv om damene ikke kommer fra Italia, kan de garantere at smaken er autentisk.
Jolanta Lu har nemlig tatt utdannelse fra Carpigiani Gelato University, som er et slags is-universitet.
– Hvordan er universitet? Jeg ser for meg noe fra Charlie og sjokoladefabrikken!
– Nei, det er en grå kjedelig bygning, sier Lu og ler.
– Har dere noen hemmelige ingredienser eller oppskrifter som gjør isen ekstra bra?
– Nei, vi er åpne om alt. Det å lage gelato krever 90 prosent kjemi og 10 prosent kreativitet.
Nå kommer «Campingen» til Stavanger
Det å lage gelato krever 90 prosent kjemi og 10 prosent av kreativitet
Senhøst + is = Sant
– Dere åpner denne isbaren helt i slutten av oktober, er det en en typisk is-sesong?
– Is er godt året rundt! Og her i Stavanger går folk i shorts så lenge sola skinner, samme om det er i november eller juni.
Små lokaler
Produksjonen vil fortsatt være på Eiganes, mens det lille lokalet kun skal romme en is-disk.
– Jeg har aldri hatt lyst på et stort lokale, alt jeg vil ha er en fryser til å servere is og ikke noe mer, sier hun og legger lattermild til:
– Dette ble nesten litt for stort!
Ny utvidelse for restaurantkjeden: Åpner på Madla
Forskjell på gelato og iskrem
Eierne påstår at vi i Norge, ligger omtrent fem år bak resten av verden når det kommer til is og desserter.
– Hva er egentlig forskjellen på gelato og iskrem?
Spørsmålet blir forklart med en lang historisk utgreiing, men det korte svaret er:
Gelato kom først og er sunnere (har mindre fett).
For fem år siden flyktet Hasan (25) fra Syria. Nå skal han være med og sette Pedersgata på kartet
«Lille Italia» i Pedersgata
Det er 73 virksomheter i Pedersgata og det hvite huset til Siddis Gelato befinner seg like ved både Casa Gio og Panzanella Pizzeria.
– Vi har allerede startet samarbeid med dem, og gelatoen vår finnes på flere restauranter i byen.
– Men dette blir på en måte «Lille Italia» i Pedersgata, avslutter Lu smilende.
Nå har butikker og spisesteder kuttet ut plasten, men kundene liker ikke alternativene
Skal det være en iskrem, salat eller milkshake? Nå er det forbudt å servere med plastbestikk- og sugerør når du kjøper mat og drikke ute, og det er ikke alle like glade for.
Relaterte artikler
- KULTURKjekke ting som skjer i helga3 ÅR SIDEN
- KULTUR12 kjekke ting å gjøre i helga3 ÅR SIDEN
- AKTUELTDisse er nominert til #byasbeste takeaway 2020!3 ÅR SIDEN
- AKTUELTMer Fortou dukker opp i østre bydel: – Det er bare å brette opp ermene og kjøre på2 ÅR SIDEN
- AKTUELTStine (27) har åpnet utsalg i Pedersgata: – Jeg har ikke noe hundre prosent satt meny2 ÅR SIDEN
- AKTUELTÅpnet på Tou fredag: – Nå kan vi kjøre bånn gass1 ÅR SIDEN