Netflix, HBO, Sumo, Viaplay, eller noen andre? Hva er nordmenns streaming-favoritt?

Her er svaret!

The Walking Dead er en av HBOs mest populære serier.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Andelen norske husstander som abonnerer på strømmetjenester for film og TV fortsetter å stige, viser en undersøkelse EPSI Rating har gjort.

Drøyt halvparten av alle bredbåndkunder oppgir at de for tiden abonnerer på en slik strømmetjeneste, tolv prosentpoeng flere enn på samme tid i fjor.

Det betyr at nordmenn er i strømmetoppen sammenlignet med våre naboer i Sverige og Finland hvor tallene fra EPSI-målingen viser en strømmeandel på henholdsvis 40 prosent og 31 prosent.

Følg Byas.no på Facebook!

HBO til topps

I årets måling er det HBO som kommer best ut blant de målte aktørene. HBO får særlig gode tilbakemeldinger på utvalget og kvaliteten de har på innholdet.

Viaplay går mest frem, mens TV Sumo som kom best ut på fjorårets EPSI-måling, havner på sisteplass.

Det er svært få klager og den tekniske kvaliteten på strømmetjenestene oppleves jevnt over som god.

Mens Netflix skårer dårligst med tanke på kvaliteten på innholdet, så opplever Netflix-kundene at stabiliteten, bildekvaliteten og brukergrensesnittet som best blant de målte aktørene.

Målingen viser også at servicenivået i bransjen har blitt bedre over det siste året, men at det fortsatt ligger noe lavere enn hva tilfellet er blant TV-distributørene.

Skjønt mens to ut av tre TV-kunder vært i kontakt med sin TV-leverandør, så har kun hver tiende strømmekunde vært i kontakt med sin strømmeleverandør.

Les også

* 5 ting du må vite om HBOs nye hitserie «Westworld»

Fra Epsis undersøkelse.

Strømming foran TV-distribusjon

EPSI Rating har også spurt norske TV-kunder i hvilken grad de er fornøyde med TV-tilbyderen sin.

Med en samlet bransjescore på 64,4 må de tradisjonelle TV-tilbyderne se seg slått av strømmetjenestene som i år altså får 68,8 indekspoeng.

Publisert: