Helsedirektoratet ville ha korona-låt: Sang den inn på gutterommet på Våland

«Sangen her er som en pandemi».

Publisert:
Halvard Skeie Wiencke vil gjerne være sosial i sommer, men på en betingelse: «Så lenge vi holder avstand», som han synger i låta «Hold deg unna meg». Bildet ble tatt i forkant av Wienckes siste festivaljobb på hjemmebane med bandet Sløtface.

Så fortsetter den:

«Den setter seg på hjernen, så syng: Hold deg unna meg».

Slik går låta som har fått det passende navnet «Hold deg unna meg». En oppfordring og stadig påminnelse om det vi har snakket om siden mars, nemlig avstand.

Foreløpig slaktet og hyllet av anonyme kontoer på Youtube, samt hyppig brukt i Helsedirektoratets reklamepauser på Spotify, for alle som ikke har premiumabonnement.

– Jeg sang faktisk inn den teksten på gutterommet mitt, sier Halvard Skeie Wiencke (23) og ler.

«Moro-musikk»

Låta er sluppet under det anonyme artistnavnet Bjørn-Espen, men hverken Bjørn eller Espen står bak den smittsomme sommerhiten.

Wiencke har vokal på låta som er produsert av kompis og Nora Collective-medlem Kjell Øverland, også kjent som Kapteinen. Det er Warner Music som har gitt ut sangen.

– Jeg og Kjell kjenner hverandre godt fra før. Vi har laget litt «moro-musikk» tidligere. Han sendte meg en demo, jeg sang litt, og så hadde vi en session hvor vi spilte inn resten, forteller 23-åringen.

Wiencke er tidligere trommeslager i bandet Sløtface, men valgte å slutte etter festivalsommeren 2018. Han har derimot ikke lagt musikken på hylla og har mindre prosjekter ved siden av studiene.

– Dette er vanligvis ikke den type musikk som jeg lager, men jeg ble med fordi jeg syntes det var en morsom greie. Kjell har gjort en god jobb, det er jo en sommerkropp-aktig låt, sier Wiencke og sikter til fjorårets pandemi signert influenser og Spellemann-vinner Mads Hansen.

Kjell Øverland aka Kapteinen har skrevet og produsert låta.

Korona-inspirasjon

Korona og kulturliv har vist seg å være en veldig dårlig match. Konserter har blitt avlyst, forskjøvet eller streamet, men utbruddet har også vært kilde til inspirasjon.

Mest oppmerksomhet fikk Tix da han sang om livet i karantene, som raskt ble utropt til en mulig «koronaklassiker».

– Det kan virke enkelt det han gjør, men måten han balanserer humor og empati, og setter ord på hvordan mange har det nå. Han treffer folkesjelen, og jeg tror dette er en låt som kommer til å bli en klassiker, sa musikkviter Audun Molde.

Om «Hold deg unna meg» får samme status gjenstår å se, men rådene Wiencke synger om vil nok ikke gå ut på dato med det første.

– Jeg har fulgt avstandsreglene. I starten var det nærmest komplett isolasjon. Det ble mye familietid, men det var jo hyggelig også, sier Wiencke og ler.

Byas har vært i kontakt med Kjell Øverland og managementet hans. Elisabeth Riksen i Sony Music Norway skriver i en e-post at «Låten var en ren produksjonsjobb og ikke noe Kjell kommenterer på».

Publisert:

Kapteinen og Bjørn Eidsvåg samarbeider: – Bedre enn originalen

Bjørn Eidsvåg lot den unge og folkekjære artistkollegaen Kapteinen (22) styre sin låt «Veien» inn i nye havner og synes resultatet rett og slett er blitt bedre enn hans egen original.

Publisert:
  • NTB