170 millioner kroner til musikkfestivaler

Kulturrådet gir 170 millioner kroner til 165 musikkfestivaler over hele landet. I Rogaland får 14 festivaler støtte.

Publisert:
  • NTB
Mablis er blant 14 festivaler i Rogaland som får støtte av Kulturrådet.

Kulturrådet opplyser at fordelingen ble gjort på sist rådsmøte.

– At vi opprettholder tilskuddene fra ordningen, uavhengig av hva arrangørene har kunnet gjennomføre, håper vi kan bidra til at festivalfeltet kommer seg gjennom den unntakstilstanden vi er inne i, sier Jan Ole Otnæs, som leder Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte.

– At ordningen er gitt en ekstrabevilgning på 10 millioner kroner for 2022, bidrar også til at andelen søknader som prioriteres har økt.

Totalt er det 14 festivaler i Rogaland som får støtte av Kulturrådet. Blant dem er Mablis, Maijazz og Ranglerock (se faktaboks).

129 festivaler har fått økt tilskudd for 2022. Blant disse er Kongsberg Jazzfestival, Oslo World, Vossa Jazz, Trondheim Jazzfestival, Midgardsblot Metal Festival, Nordland Musikkfestuke og Risør kammermusikkfest.

– Vi har, som tidligere år, vært opptatt av å prioritere festivaler som retter seg mot barn og unge, og festivaler som presenterer minoriteters kunst og kultur, sier Otnæs.

LES MER:

Flere artister klare for Mablis: – Det er fullt kjør

LES MER:

Janove kommer til Utopia-festivalen 2022

LES MER:

Jærnåttå slipper sine første artister: - Vi slår på stortromma!

Publisert:

– Religion og tro er en privatsak og bør bli privatfinansiert

MENINGER: I 2022 bør religiøs tro og praksis utelukkende være en privatsak. Staten bør ikke blande seg inn, og staten bør ikke finansiere noen religioner eller trossamfunn.

Publisert:
  • Mathias Renberg