Møt Vikings nye FIFA-spiller: Dette er hans beste tips for å bli god

Henrik Bjørøen (22) fra Madla er en av Norges beste i FIFA. Nå skal han representere Viking i den nye eSerien.

Publisert:
Her konkurrerer Henrik Bjørøen i sitt første NM på Ullevaal i 2018.

6. mars kom nyheten om at Norsk Toppfotball starter sin egen liga for FIFA-spillere, kalt eSerien. Samme dag presenterte Viking sine to nye spillere: Henrik Bjørøen fra Stavanger og Chris André Skogland fra Haugesund.

Bjørøen har vokst opp på Madla, men skriver for tiden bachelor i statsvitenskap i Oslo. Han har kort vei til studioet hvor eSerien skal spilles og de norske lagene skal møtes til turnering to ganger i året.

Dette er Henriks fem beste tips for å bli god i FIFA:

1. Fysisk form. Selv om vi sitter og spiller foran en skjerm er den fysiske formen viktig for å holde fokus. Da klarer du i større grad å holde hodet klart og roen i stressende situasjoner og jevne kamper.

2. Lær fra de beste. Bruk streams og Youtube til å lære av de beste i verden. Du når ikke ditt fulle potensiale uten å lære fra de som er bedre enn deg selv.

3. Analyser egne feil. Dette kan være veldig vanskelig til tider. Vi har vel alle vært der at vi skylder på spillet eller kommer på andre unnskyldninger om hvorfor vi gjør det dårlig. Det er noe jeg må bli mye bedre på selv.

4. Ha et liv utenom. Som med alt i livet er det viktig at du bruker mye tid på noe du vil bli god i, men jeg mener det er vel så viktig å ha et liv utenom spillingen. Det hjelper å få fokus på andre ting og ikke kun tenke FIFA 24/7.

5. Plan B. Hvis taktikken din i kamp ikke funker, er det en fordel å ha en reserveplan. Jeg liker best å ligge lavt og satse på kontringer, men hvis jeg møter en motstander det ikke funker mot, må jeg endre taktikken.

Tidligere i mars signerte Henrik Bjørøen kontrakt med Viking som én av to nye FIFA-spillere.

– En drøm som går i oppfyllelse

Henrik Bjørøen spilte sin første FIFA-turnering under NM i fjor. Turneringen hadde 64 påmeldte spillere, og Bjørøen kom seg helt til kvartfinalen før han tapte.

Madla-gutten spilte fotball på Vidar i barndommen, men etter hvert tok FIFA og skole over det daglige. Selv om fotballferdighetene aldri nådde helt opp, får han nå muligheten til å representere favorittlaget sitt i e-sport.

– Det er jo en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har vært Viking-fan siden jeg var liten, og selv om det er foran en skjerm, er det jo stort å få representere klubben.

– Målet er å vinne eSerien

Bjørøens lagkamerat Chris André Skogland er for tiden ranket som nummer to i Norge og spiller på landslaget. Det er god trening å spille mot en på et så høyt nivå, forteller Bjørøen, og sammen har de et mål om å vinne den nye eSerien.

– Det kortsiktige målet er å vinne eSerien. Så håper jeg å spille meg inn på landslaget etter hvert. Det er vanskelig å komme seg inn der, fordi det er mange utrolig gode spillere, men jeg har tro på at jeg kan klare det, sier Bjørøen.

Hvis FIFA utvikler seg til å bli en e-sport han kan leve av i Norge, er det ingenting som er bedre, men foreløpig vil 22-åringen bli så god som mulig og ta ting som det kommer.

Den nye eSerien starter 9. april og blir vist på Dplay og Eurosport.

MER FRA BYAS:

LES MER:

QUIZ: Er du en farlig sjåfør?

LES MER:

Mathilde (23): – Det tok tid å akseptere hvordan jeg så ut

LES MER:

Her blir det gratiskonserter 10 timer i strekk

Publisert:

Både Viking og Sandnes Ulf kan fortsatt bli seriemestre

Eliteserien og OBOS-ligaen er ferdigspilt, men på lørdag blir det avgjort hvem som blir seriemestre i fotballspillet FIFA.

Oppdatert: