Kultur

Streaming-nytt: Mars er en spesielt god måned

Særlig for deg som er glad i krim.

Publisert:
 • Tone Pedersen
HEMMELIGHET: Det er duket for både familiedrama og familiehemmeligheter i Bloodline. Som «hva gjør du som dekksgutt på yachten min, bro?»

Bloodline

Hvor: Netflix

Når: 20. mars

LES MER:

tredje sesongen av House of Cards)** . Jeg er i alle fall på jakt etter en rebound-serie. Seriemesteren Netflix er på tilbudssiden med thriller-serien _Bloodline_, med blant andre _Friday Night Lights_-skuespiller Kyle Chandler og Linda Cardellini (_Akutten

Battle Creek

Hvor: Viaplay

Når: 2. Mars

COPS WITH CUPS: Breaking Bad-skaperen står bak.

Apropos rebound. Mange føler nok fortsatt at de må fylle vakuumet etter siste episode av Breaking Bad i fjor, selv om Better Call Saul har gjort en god jobb med å roe ned de verste Walter White-abstinensene. BrBa-skaper Vince Gilligans nye serie handler også om kriminalitet, men denne gangen sett fra den andre siden av loven. To vidt forskjellige politimenn forsøker sammen å rydde opp i gatekriminaliteten i den lille byen Battle Creek. I hovedrollene finner vi Dean Winters (John Wick, Oz) og Josh Duhamel (Transformers).

100 Code (The Hundred Code)

Hvor: HBO Nordic

Når: 6. mars

MORD(OR): Han Merry er fortsatt i skauen, men jakter denne gangen på seriemorder - uten kappe og leaf of Lothlorien.

Denne har jeg faktisk store forventninger til! Michael Nyqvist, som spilte Mikael Blomkvist i Millennium-triologien, er med. Det samme er Dominic Monaghan (Lost, Ringenes Herre). Dette plottet sorterer også inn under krim/thriller-avdelingen: Lik av unge, blåøyde jenter dukker opp på en blomstereng i Stockholm. Det lokale politiet hanker inn hjelp fra NYPD, for å ta opp jakten på seriemorderen. Forhåpentligvis blir det en bra fusion-serie, med det beste fra svensk og amerikansk krim. Svemerikansk!

1992

Hvor: HBO Nordic

Når: 25. mars

ITALIENSK: Hva? Kjøttbolle i tomatsaus i buksa på Armani-dressen?

En annen lovende serie på HBO Nordic denne måneden er 1992. Italiensk TV er ikke akkurat noe jeg har mest erfaring med, men politisk spenningsserie liker jeg! Denne tar for seg korrupsjonsskandalen i Italia dette året. Det er flere parallelle løp her. Vi følger blant annet en ung politimann som etterforsker mafiaen som en del av Operasjon Rene Hender, en krigsveteran og en eks-prostituert. Produksjonsselskapet Sky Italia står også bak den kritikerroste serien Gomorrah. På rollelista står blant andre Stefano Accorsi (The Last Kiss).

The Missing

Hvor: TV2 Sumo

Når: 2. mars

SAVNET: Klassisk oppskrift og plot i _The Missing_.

Fem år gamle Oliver forsvinner sporløst fra familieferien i Frankrike i 2006. Det franske politiet setter inn store styrker på å finne guttungen, uten hell. Spol fram åtte år: Oliver er fortsatt borte og ekteskapet til foreldrene har gått i dørken. Men plutselig dukker det opp nye bevis i saken. Opplegget høres ut som en klassisk krim-sak, men det betyr ikke at det ikke funker. Serien har ganske bra imdb-score med 8,3 av 10.

Frikjent

Hvor: TV2 Sumo

Når: 2. mars

LOMMEFJORD: No hands! skrek fotografen.

Så til langt hjemligere trakter. Det er kjekt å se at også norsk tv satser! Mens The Missing har flere likhetstrekk med forsvinningen til britiske Madeleine McCann, skal Frikjent være inspirert av Birgitte Tengs-saken. Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch) ble som tenåring frikjent for drap på kjæresten. 20 år senere vender han tilbake til hjemstedet Lifjord. Og velkomsten er ikke akkurat hjertelig. Synnøve Macody Lund (Hodejegerne) og Tobias Santelmann (Kampen om Tungtvannet, Hercules) er også på rollelista. Norske anmeldere har stort sett trillet 4-ere og 5-ere på terningen.

Mord uten grenser

Hvor: NRK

Når: Allerede i gang

EUROKRIM: Lars Mikkelsen er det danske alibiet i denne dansk/tyske/belgiske serien.

NRK går for dansk/euro-krim i vår. Noen av stikkordene er menneskehandel, prostitusjon og skattesvindel. Tre prostituerte blir drept på svært kort tid. En i København, en i Berlin og en i Antwerpen. Alle er skutt gjennom venstre øye og mangler en finger. Det skal etter hvert vise seg at det ikke bare dreier som en brutal seriemorder, men et internasjonalt kriminelt nettverk. I den danske hovedrollen finner vi Lars Mikkelsen (Forbrytelsen, Borgen, House of Cards).

LES MER:

streaming-favorittene til Tommy Svela

Flere tips? Del gjerne med andre lesere i kommentarfeltet under.

Publisert:
 1. Underholdning
 2. Strømming
 3. TV

Her er streaming-nyhetene i mars

God måned for deg som digger krim.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Fem Netflix-serier du bør se – med tekst!
  7 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Fem Netlix-serier du bør se – med tekst!
  2 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Dette er mars-nyhetene på Netflix og HBO
  2 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  5 streamingtips fra Purified in Blood-gitaristen
  7 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Dette kommer hos Netflix og HBO i november
  2 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Her er vinteren og vårens TV-serier
  8 MÅNEDER SIDEN