Lasse (30) ble vekket av at Daily Mail ringte på døra hans hjemme på Tjensvoll: – De hadde flydd fra London for å snakke med meg!

Amerikanske og britiske medier har kastet seg over Lasse Løkken Matberg. Eller «Thor», som de liker å kalle ham.

POPPIS: Lasse (30) fra Stavanger tar verden med storm.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Vet du hvem som vekka meg i dag? Jeg våkna av at to journalister fra Daily Mail ringte på døra mi. De hadde flydd fra London for å snakke med meg! Jeg sto der i morgenkåpa og måtte bare høflig sende dem vekk.

På tirsdag hadde Lasse Løkken Matberg (30) fra Stavanger 104.000 følgere Instagram. Fredag ettermiddag har han 226.000 - og det stiger hver gang vi trykker refresh.

Bokstavelig talt.

– Haha, herregud, er det mulig. Det har vært travelt, kan du si! sier 30-åringen.

Og hva skyldes denne plutselig enorme følger-eksplosjonen?

Jo, du ser det, at Lasse har den siste uken fått ansiktet sitt (og enda litt mer...) vist både på

VGTV, Dagbladet, TV2, Daily Mail, The Telegraph, Mashable og Unilad.

Ikke småaviser, akkurat...

Her tv-debuterer Lasse på TV2, hos Else Kåss Furuseth. I baris!

– Jeg drukner litt

– Jeg har ærlig talt ikke oversikten lengre. Jeg aner ikke hva som skjer, og må innrømme at jeg drukner litt, sier Matberg til Byas.

For med to jobber er ikke akkurat hverdagen for lite travel fra før av. Instagram-kjendistilværelsen kom litt brått på.

– Jeg var ikke forberedt på dette. Det startet jo som en hobby for meg, og så eksploderte det bare. Jeg har blitt litt tatt på senga.

– Jeg har fått 10.000 nye følgere mellom halv to og halv fire i dag. Det er jo helt sykt, sier han.

Les også

* Her kan du lese mer om hvordan det hele startet.

Etter at VGTV i forrige uke hadde et video-intervju med Matberg, ble det plukket opp av utenlandske giganter som blant andre Daily Mail og The Telegraph. Og nå vil det ingen ende ta.

– Det er kanskje store ord å bruke, men det har gått viralt. Jeg ligger ute på nettsider i Kina, Brasil, Serbia, Italia, Russland, Argentina... Jeg blir litt satt ut, sier Lasse til Byas.

«Thor lever!»

Dette er ikke første gang Lasse får oppmerksomhet i utlandet. I juni i fjor kåret amerikanske Buzzfeed de 23 mest sexy kombinasjonene av skjegg og mannedult, hvor Lasse ble nummer ni.

Et par måneder senere havnet han på enda en Buzzfeed-liste, over 12 «hunky» vikinger som bør få ta seg inn i kysten din - uten protester.

Det er særlig «viking-trekkene» hans som får oppmerksomhet også denne gang.

Britiske Unilad hevder intet mindre enn at den barske løytnanten ligner en reinkarnasjon av den norrøne guden Thor. Han med hammeren, vet du.

Også britiske The Telegraph skriver at «Thor lever!»

– Akkurat den sammenligningen er ganske spesiell, for jeg er fan av den moderne, kommersielle Thor. Jeg kom plutselig over en video på Facebook, hvor Insider sammenligner meg med Chris Hemsworth (han som spiller Thor i de nye Marvel-filmene, red.anm.). Haha, wtf, liksom?

Because #norwegian #vikings and @filmsofnorway 🎥🇳🇴 #tobecontinued #viking #scandinavian #norsemen 📷 @desireephotography

På jakt etter en manager

Lasse har ingen grunn til å tro at det blir mindre travelt framover. ABC America har tatt kontakt. Det samme har ulike frokost-tvkanaler i England, Tyskland og Frankrike.

– Jeg har ikke fått svart noen av dem ennå! Jeg drukner. Men jeg prøver. Jeg prøver å ha et avslappet forhold til dette, selv om det er ganske overveldende. Og selvfølgelig gøy, altså.

Neste steg for 30-åringen nå blir å skaffe seg en manager som kan hjelpe ham med alle henvendelsene.

– Jeg må ha et management, noen som kan hjelpe meg. Jeg har over 300 uleste mail, og hver gang jeg svarer på én så har det kommet tre nye. Dette er en helt ny bransje for meg, så jeg trenger noen som har peiling, som kan hjelpe meg.

– Jeg var jo ikke akkurat foreberedt på dette!

Førstemann til mølla!

Mer Lasse fra Byas.no:

Les også

Tro det eller ei, men vi var faktisk først ute. Byas.no snakket med skjegg-kjekkasen allerede i juni i fjor , i anledning at han og skjegget hans hadde fått 25.000 følgere på Instagram.

Og mye har jammen skjedd siden den gang, gitt:

Les også

* Har Lasse (29) fått tidenes sommerjobb?

Les også

* Skjegg-Lasse (30) har havnet på sexy Buzzfeed-liste - igjen!

Les også

* Skjegg-Lasse (29) fra Tjensvoll: – Hadde aldri trodd jeg skulle bli modell

Les også

* Nå følger nesten 100.000 skjegget til Lasse på Instagram ) *(ja, så er det kanskje ikke bare skjegget de følger, da...

To be continued...

Publisert: