Kultur

«The Crown» utvides med en sjette sesong – og vil gå mer i dybden

Egentlig skulle «The Crown» rundes av etter fem sesonger – men da de begynte å diskutere handlingen, innså serieskaperne og Netflix at det trengtes en sjette runde.

Publisert:
 • NTB

Skuespiller Olivia Colman i rollen som dronning Elizabeth. I femte sesong blir hun erstattet av Imelda Staunton. FOTO: Sophie Mutevelian / Netflix

Serieskaper Peter Morgan mente tidligere i år at sesong fem så ut til å være «den perfekte tid og sted å stoppe»: Men nå har han ombestemt seg, noe han forklarer slik, ifølge Hollywood Reporter.

– Det ble raskt klart at for å yte rettferdighet til den rike og komplekse historien måtte vi gå tilbake til den originale planen og gjøre seks sesonger.

LES MER:

Strømmesommer: Dette er nyhetene hos Netflix og HBO i juli

Skuespiller Imelda Staunton tar over hovedrollen som dronning Elizabeth i «The Crown» i sesong fem. FOTO: AP

Men alle «The Crown»-fans» som måtte håpe på at den ekstra sesongen vil bringe oss nærmere i dag, og de ferskeste kongelige krumspring som prins Andrew og Epstein eller prins Harry og Meghan Markles «Megxit», blir skuffet.

– For å gjøre det klart, vil ikke sesong seks bringe oss nærere nåtiden – den vil bare gi oss mulighet til å dekke samme periode mer detaljert, sier Morgan.

Sesongene fem og seks tar ifølge bransjebladet historien inn i 2000-tallet, med Imelda Staunton som dronning Elizabeth og Lesley Manville som prinsesse Margaret.

Sesong fire av «The Crown» lanseres i mellomtiden senere i år på Netflix, og der er Olivia Colman å se som dronningen mens Gillian Anderson gestalter Margaret Thatcher.

Publisert:
 1. TV-serier
 2. Netflix
 3. Dronning Elizabeth

«The Crown»: Får bare begeistre som prinsesse Diana i én sesong

Ikke før har nykommeren Emma Corrin som 1980-tallets unge, sky Diana fått begeistre «The Crown»-seerne, før en ny skuespiller er i ferd med å forberede seg på rollen.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney i november
  9 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Raser mot «The Crown»
  8 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Kapret rollen som Kleopatra i nyinnspilling av storfilmen
  10 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Ønsker advarsel på «The Crown»
  8 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Dette er nytt hos Netflix, HBO og Disney+ i mai
  3 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  «Serien som forandret fjernsyn» fyller 10 år
  3 MÅNEDER SIDEN