Kultur

Netflix slapp løs ny trailer til «Vikings: Valhalla» – og det er blodige greier

Premieren på spinoffserien fra «Vikings» kalt «Vikings: Valhalla» nærmer seg, og nå har Netflix sluppet løs en ny trailer.

Publisert:
 • NTB
Leo Suter spiller Harald Hardråde i «Vikings: Valhalla», som har februarpremiere.

«Vikings: Valhalla»-traileren viser blodige slag, langskip på langfart og vikingledere som ytrer manende taler i krigstid, melder Variety om innholdet i traileren – som beskrives som grim.

 • Følg Byas på Instagram!

– Dette blodet er ikke mitt blod. Det er vårt blod. Det er vikingblod, sier en av karakteren, den «nordiske prinsen Harald Sigurdsson», kjent som Harald Hardråde.

Svenske Frida Gustavsson spiller Freydis i «Vikings: Valhalla», her sammen med Sam Corlett som halvbroren Leiv Eiriksson.

Handlingen i den nye serien, som har premiere 25. februar, utspiller seg mer enn 100 år etter tidspunktet der «Vikings» sluttet. Det er tidlig 1000-tall, og forholdet mellom vikinger og engelske kongelige når et voldelig høydepunkt – og «en episk reise over havet (og blodige slagmarker) begynner, ifølge omtalen.

Nå er det nye historiske vikinger som seerne får møte: Fremst Leif Eriksson (slik Netflix skriver navnet hans), spilt av Sam Corlett og beskrevet som «en oppdagelsesreisende». Søsteren hans, «Freydis Eriksdotter» spilles av svenske Frida Gustavsson – ellers å se i «The Witcher» og «Tigrar», i tillegg til ovennevnte Harald Hardråde, spilt av Leo Suter.

Her er Bradley Freegard som kong Knut og Leo Suter som «Leif Eriksson» i Netfliz-serien «Vikings: Valhalla».

Andre skuespillere om bord i «Vikings: Valhalla» er Bradley Freegard, islandske Jóhannes Haukur Jóhannesson, danske Asbjørn Krogh Nissen, Caroline Henderson, Laura Berlin og David Oakes.

Den opprinnelige serien, «Vikings», hadde premiere i 2013 og gikk i seks sesonger frem til 2020 på History Channel. «Vikings: Valhalla» lages av amerikanske MGM.

Se traileren her:

Publisert:
 1. TV-serier
 2. Vikings

Her er serie-nyhetene i februar

Vi har sjekket premieredatoene for nye sesonger og helt nye serier på de ulike strømmetjenestene, Netflix, HBO Max, Disney+ og Paramount+ - sånn at du slipper.

Publisert:
 • Line Pevik

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Millionvis har sett traileren til den nye Ringenes Herre-serien
  4 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Håper den inspirerer folk til å åpne seg mer
  6 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Slik blir våren på Viaplay: Ny Tjelta-serie har premiere
  5 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Netflix’ norske ungdomsfilm har fått premieredato
  5 DAGER SIDEN
 5. KULTUR
  Snart vender «Bridgerton» tilbake
  6 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Se de første bildene fra «House of the Dragon»
  3 MÅNEDER SIDEN