Kultur

10 ting vi hater med internett

Det er mye bra som har kommet ut av lanseringen av internett, men det har også ført til mye irritasjon og sinne!

Publisert:
  • Trd.by
Internett har ført til utallige muligheter, men også mye sinne og frustrasjon.

Den 23. august var det 25 år siden world wide web ble oppfunnet av Robert E. Kahn og Vinton G. Cerf.

Det har tatt verden med storm og er blitt en naturlig del av hverdagen til folk i store deler av verden. Vi kan streame, snakke, skype, twitre, spille, dele, snappe... Ja, hva kan man ikke gjøre?

Internett har ført til uttallige muligheter, og vi kan mildt si at det har gitt oss mange gleder.

Men det er også mye negativt som har kommet av oppfinnelsen, og alt som er blitt mulig etter internett kom. Det er flere ting vi irriterer oss og blir sint av, 10 av disse tingene har vi listet opp her!

Følg Byas.no på Facebook!

1. Nett-troll

Under anonyme navn sitter flere der ute i verden og legger fra seg stygge kommentarer om andre mennesker. Liker ikke!

2. Overvåking

Vi gir fra oss utrolig mye informasjon om oss selv på nettet, og vi har jo egentlig bare oss selv å takke. Vi er ofte for raske til å trykke "godta" på vilkår for bruk på ulike nettsteder, og det kan faktisk bety at vi gir fra oss retten til å klage dersom noe blir brukt. Problemet er derimot at disse sidene krever så mye informasjon. Uten at vi godtar får vi jo heller ikke bruke nettsidene!

3. Annonsene på Facebook

Nettopp fordi Facebook har så mye informasjon om oss, kan de bruke den til å rette annonser de tror vi liker, mot oss. For eksempel hvis vi har søkt mye etter "interiørgjenstander", er det nesten garantert at det dukker opp en annonse i feeden vår like etter. I blant kan dette være veldig frustrerende.

4. Treigt internett

Og nettsider som laster og laster og laster og laster!

5. Nettsteder som ikke er brukervennlige

Nettsider der du må slite noe innmari for å komme frem til det du vil. Og nettsteder som ikke har en egen mobilversjon! Når man må sitte og zoome inn på alt, det er ganske irriterende.

6. Kroppspress

Det har lenge vært kjent at det har blitt økt kroppsfiksering som følge av sosiale medier, og dermed også større krav til hvordan unge "bør" se ut. Et eksempel er nett-trenden "Thinspiration", hvor unge jenter la ut bilder av de tynne kroppene sine og deretter fikk hyllester fra blogg-, Instagram-, og Facebook-følgere.

7. Usosialt

Internett kan virke sosialt, fordi man chatter og skyper med mennesker, men egentlig er det ganske usosialt. Det kan føre til at folk tilbringer mer tid foran skjermen og mindre tid ansikt til ansikt med vennene sine.

8. Mye som skjer på en gang

Det var noe vi skulle skjekke, men plutselig popper det opp en reklame for et eller annet og man blir forstyrret. Deretter har man fort glemt hva det var man skulle skjekke i utgangspunktet.

9. Å bli eksponert for andres "perfekte liv", mens du selv har det kjipt

Hvor kjedelig er det ikke å sitte på jobb eller i stua hjemme alene og se at folk deler bilder av hvor fantastisk de har det på ferieturen i Mallorca? Eller hvis man er singel og ser alle andre som deler innlegg om hvor utrolig flott og snill kjæresten deres er? Eller å få dårlig samvittighet når man selv sitter med ei sjokoladeplate og en potetgullpose i fanget, mens venninna di legger ut nok et bilde av den lange fjellturen hun er på?

![FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / SCANPIX

](//static.byas.no/default/57c0/0a/thumb57c00a0ddc92e26e008b457cdefault_big.jpeg)

10. Hvor avhengige vi har blitt av det

Vi føler hele tiden at vi MÅ sjekke hva som skjer. Hvem som har postet et nytt innlegg på Facebook, den nye artikkelen på toppen av nettavisa og det nyeste bildet på Instagram. Det er ikke å legge skjul på, vi har blitt like avhengig av internett som å drikke kaffe, snuse eller røyke.

LES MER:

* 10 ting som irriterer på Facebook

LES MER:

* Far og datter satser på ny kaffe- og vinbar i Stavanger Øst

LES MER:

* Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum

Publisert:
  1. Underholdning

25 ting vi elsker med internett

World wide web er 25 år og det feirer vi med denne lista!

Publisert: