Kultur

Fikk inn 4000 nominasjoner: Her er de fem finalistene

Disse fem er med i finalen om Mablisstipendet 2020.

Publisert:
 • Tone Pedersen

Her er de fem finalistene som kan stikke av med Mablisstipendet i år. FOTO: Mablis

Er én av disse den neste Morten Abel eller Kaizers?

I år, som i fjor, skal festivalen i Vålandskogen dele ut Mablisstipendet og har vært på jakt etter «lokale musikktalenter som fortjener ekstra oppmerksomhet».

Nesten 4000 nominasjoner fordelt på 200 lokale band og artister kom inn, skriver Mablis i en pressemelding.

 • Følg Byas på Facebook!

– Høyt nivå

– Etter nominasjonsrunden ser vi klart at det er enormt mye som rører seg i musikkregionen Rogaland. Av de 200 nominerte var det virkelig et overraskende høyt nivå - og derfor ikke bare selvsagt hvem som skulle bli finalister. En dobling av antall nominerte fra fjorårets avstemning gjorde heller ikke saken lettere, uttaler markedsansvarlig i Mablis, Kristine Grude Nesvik, til Byas.

Juryen klarte å koke det ned til fem finalister, som fortsatt er med og kjemper om en sjekk på 25.000 kroner og en spillejobb på Mablis 2020.

– De fem er veldig forskjellige finalister med tanke på sjanger og stil, men felles for alle er at de har så mye potensiale at juryen både håper og tror at de etter hvert kan leve av musikken. Vi kommer garantert til å høre mer av hele gjengen i året som kommer, slår Nesvik fast.

De fem finalistene

Juliane: Juryen om Madla-jenta Juliane Nordbøe Lind: - Juliane har en fantastisk stemme som skiller seg fra andre. Låtene holder en høy standard når det kommer til lydbilde og produksjon. Dette vil vi høre mer av!

FOTO: Jarle Aasland

LES MER:

Juliane (20) fra Madla fanget opp på Spotify-liste

GDS: Beskrives av juryen som som en av Stavangers mest spennende unge artister på den urbane scenen. Hans arabisk/orientalsk inspirerte vokal og dansbare beats har gjort ham til en undergrunnsfavoritt i mange ungdomsmiljøer.

Suncraft: Rockebandet består av fire fyrer i tidlig 20-årene fra Tasta: Rasmus Skage Jensen (vokalist, bass) Sigurd Grøtan (gitar), Vebjørn Rindal Krogstad (gitar) og Tobias Paulsen (trommer). – Gjengen blåste juryen av banen med sin drivende, catchy stonerrock og gjennomførte lydbilde. Dette er et band som oser av kvaliter, uttaler juryen.

Beharie: – Sandnesgutten har en fløyelsmyk stemme og formidlingsevnen på scenen er helt fantastisk. Et perfekt innslag til festivalplakaten, og en refleksjon av alt Mablisstipendet står for, uttaler juryen.

Emilie Østebø: Blir beskrevet som et av de største talentene på Haugalandet. Hun var en artist som flere i juryen umiddelbart tenkte, «hun må med», ifølge pressemeldingen. Emilie er et ungt talent som strekker seg fra god låtskriving til en enorm formidlingsevne, begrunner juryen.

LES MER:

Absurd kollektiv kommer til Mablis

LES MER:

Mablis vil overraske publikum i 2020

Nå er det opp til folket!

Hvem som vinner stipendet er det nå opp til publikum å avgjøre: Her kan du stemme på din favoritt fram til 6. februar.

– Da skal vi ha en showcase-konsert på Folken, med alle finalistene, live-kåring og konfetti på slutten av kvelden, forteller Nesvik.

Det blir 18 års-aldersgrense og gratis inngang.

Vinneren av Mablisstipendet vil få en sjekk på 25.000 kroner, pluss en plass på Mablis-plakaten, sammen med Emilie Nicolas og Gabrielle.

Publisert:
 1. Mablis
 2. Stavanger
 3. Musikk

Stonerrockerne i Suncraft vant spillejobb på Mablis – og 25.000 kroner

Torsdag kveld kjempet fem unge og håpefulle finalister om drømmejobben: En plass på plakaten til Mablisfestival og masse cash. Bandet Suncraft, med vokalist fra Tasta, stakk av med seieren.

Oppdatert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Kjempet om spillejobb på Mablis: – Alle fortjener å vinne
  9 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Fjerde navn på Mablis-plakaten er klar
  9 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  «Stavangers punkestolthet» kommer til Mablis-festivalen
  9 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Kommer til Mablis 2020
  11 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  – Vi kommer til å jobbe knallhardt for Mablis sin fremtid
  7 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Kommer til Mablis 2020!
  11 MÅNEDER SIDEN