Kultur

Gamle «virusfilmer» gjør comeback på strømmelistene

– Vi har et behov for å forberede oss mentalt, sier psykolog Peder Kjøs om hvorfor dramatiske spillefilmer om virusutbrudd topper strømmelistene.

1995-filmen «Outbreak» med Dustin Hoffman og Rene Russo er blant dem «alle» vil se igjen. FOTO: Ukjent

Til NRK sier Kjøs at slike filmer likevel kan skape mer frykt, fordi handlingen i filmer ofte er overdrevet.

– Det kan skape mer frykt hvis vi bruker filmen til å fordype seg i alt det verste som kan skje, tror han.

  • Følg Byas på Facebook!

Stephen Soderbergh-filmen «Contagion» fra 2011 befinner seg nå blant de mest populære filmene på iTunes i Norge. Den tar for seg nettopp et virus som først blir oppdaget i Asia, og som ender opp med å ta livet av flere millioner mennesker.

I USA er 1995-filmen «Outbreak» med Dustin Hoffman den tredje mest sette filmen på Netflix, også den om et virusutbrudd – men da ebola.

Filmpolitiets filmanmelder Birger Vestmo mener det er helt naturlig at folk søker til fiksjonen som kommenterer samtiden, og sier til NRK:

– Det vanligste er jo at slike filmer sees etter krisen. Men det er klart, når vi allerede har filmer som i så stor grad beskriver et virusutbrudd i samfunnet, så forstår jeg at folk søker noe annet en avisoverskrifter.

LES MER:

Disse virus-spørsmålene svarer kommunen oftest på

LES MER:

Dette blir nytt på Netflix og HBO nå i mars

Publisert:

  1. Koronaviruset
  2. Film
  3. Netflix

Lover en av landets største drive-in-kinoer på Forus

Alle kinoene i landet er stengt, men nå kan du likevel få en unik kinoopplevelse i påsken. Ute, i bil, og på det arrangørene kaller en «monsterskjerm».