Deler fjerde sesong med «Stranger Things» i to – og røper at det blir den nest siste

Nå er datoen satt for når fjerde sesong av Netflix-hiten «Stranger Things» blir å se – og det viser seg at man deler den i to.

Publisert:
  • NTB
«Stranger Things» er populær på Netflix – men fansen har måttet vente i over to og et halvt år på fjerde sesong. Nå er det klart at den blir å se fra mai.

Volum 1 har premiere 27. mai, mens Volum 2 kommer 1. juli, melder strømmetjenesten og henviser til et brev fra serieskaperne Matt og Ross Duffer.

Der skriver de at fjerde runde med «Strangers Things» har vært den mest utfordrende sesongen hittil å lage – men også den mest takknemlige.

– Alle involverte er ekstremt stolte av resultatet, og vi kan knapt vente med å dele det med dere, skriver Duffer-brødrene i brevet, som de innleder med «Hei nerder!».

Ross og Matt Duffer har skrevet brev til nerdefansene som følger «Stranger Things», og røper at fjerde sesong blir den suverent lengste hittil – og den nest siste i sagaen om den hjemsøkte byen.

Duffer-brødrene henviser til ni manus, over åtte hundre sider, nesten to år med filminnspilling, tusenvis av visuelle effekter filmet og en varighet som er nesten dobbelt så lang som noen av de foregående sesongene.

Men samtidig som «Stranger Things»-fansen kan glede seg over at to og et halvt års ventetid er over, så er også fjerde sesong «begynnelsen på slutten», ifølge brevet:

– For syv år siden planla vi den fullstendige historien for «Stranger Things». Da forutsa vi at fortellingen ville vare fire til fem sesonger. Den viste seg for stor til å fortelle i fire, men – som dere snart kan se selv – så stormer vi mot vår finale, skriver Duffer-brødrene og sier det rett ut:

– Sesong 5 vil bli den siste.

Publisert:

«Stranger Things» får spin-off

Netflix' svært populære serie «Stranger Things» får både en spin-off-serie og et teaterstykke som er satt i seriens skumle, overnaturlige verden, melder strømmegiganten.

Oppdatert:
  • NTB