Edita Khachatrjan (21) fikk ikke engang auditions. Så landet hun hovedrolle i NRK-serie

Den unge egersunderen gjør suksess med karakteren Seda, i NRKs nye ungdomsserie «Elevrådet». Hun kapret én av fem hovedroller, på sin aller første audition.

Publisert:
Edita Khachatrjan spiller karakteren Selda i «Elevrådet». Humorserien hadde premiere i januar.

– Jeg har på en måte alltid hatt det i meg, helt siden barneskolen, sier Edita Khachatrjan (21).

– Men når man bor i en liten by som Egersund, så er det ikke så mange muligheter. Jeg var med på ungdomsskolerevy, og lagte russerevy med noen venner, men det var det hele. Jeg så alltid etter roller, men det var lite av det i Stavanger-området.

Hun hadde søkt på roller siden 2017, og fikk ikke engang auditions. Før «Elevrådet».

Skuespillerene i «Elevrådet» fra venstre: Eline Radharani Dahm-Breitensten, Tevje August Njålsson Espeland, Edita Khachatrjane, Daniel Kopperud og Ida Oldeide Hay.

Landet hovedrolle

«Elevrådet» er en såkalt humoristisk mockumentar, hvor et kamerateam følger fem nyvalgte elevrådsmedlemmer fra Sauejordet videregående skole.

– Jeg tenkte at siden jeg var kalt inn, måtte jeg bare få rollen. På grunn av at jeg aldri hadde vært på audition før, visste jeg ikke om jeg gjorde det bra eller dårlig. Men de ringte dagen etterpå, og sa jeg hadde fått den.

– Jeg ble kjempeglad! Og det største av alt, var jo at det var en hovedrolle.

Khachatrjan sin karakter, Seda, er elevrådsleder, med et stort bekreftelsesbehov. Hun ønsker å være den mest populære på skolen, hun gjør alt for å få seg venner og eier ikke sosiale antenner.

Skuespillerene i «Elevrådet» på sett. Serien ble spilt inn på den nå nedlagte Nordstrand Videregående skole i Oslo.

– Rart å se meg selv spille en karakter

Khachatrjan skulle egentlig på utveksling til Australia. Hun var nesten ferdig med andre året i markedsføringsledelse på BI i Stavanger. Men det ble avlyst på grunn av korona.

– Av en eller annen grunn ble jeg ikke lei meg. Jeg følte på meg at noe bedre kom til å skje. Og det gjorde det virkelig. Jeg har aldri kost meg så mye som jeg gjorde når vi filmet.

Khachatrjan hadde ingen opplæring, og nesten ingen erfaring, før hun fikk en av hovedrollene i «Elevrådet». – Både cast og crew gjorde det veldig trygg for meg. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk jobbe med den fine gjengen på min første serie.

Innspillingen foregikk over seks uker i august og september, og hun hadde aldri tidligere jobbet med film eller serie.

– Det var spennende å se hvordan ting fungerte. Hvor mange ganger vi måtte ta scenen om igjen, og hvordan vi skulle være plassert i forhold til kamera, forteller hun.

– Det er rart å se meg selv spille en karakter. Det er også uvirkelig å tenke at folk kan se meg i en NRK-serie. Alt har gått så fort. Fra å få rollen i mai, til serien kom ut, var det bare åtte måneder.

– Alt har gått så fort, sier Edita Khachatrjan. Fra jeg fikk rollen i mai til serien kom ut, var det bare åtte måneder.

Kun de nærmeste visste om drømmen

«Egentlig er det skuespiller jeg vil være. Jeg har bare ikke våget å si det til noen ennå», fortalte Edita Khachatrjan til Dalane Tidende.

Til Byas bekrefter hun at det kun var de nærmeste som visste at hun ville bli skuespiller.

– Det var mange som ikke forventet at jeg skulle denne retningen. Jeg var jo nesten ferdig med andre året på BI.

Folk vil ha en sesong til av «Elevrådet», forteller Khachatrjan.

I juni fullfører Khachatrjan bacheloren i markedsføringsledelse i juni - men hva som skjer etter dét er usikkert.

Hun forteller at hun stadig får tilbakemeldinger på at folk liker serien.

– Jeg håper det blir en andre sesong. Jeg er åpen for andre ting også. Jeg søker rundt, på forskjellige ting, og har sendt noen selftapes. Ellers er det vanskelig å ha noen planer i disse tider.

LES MER:

Knut levde drømmelivet, men på innsiden hadde han det vondt

Publisert:

Gunther fra «Friends» er død

Skuespiller James Michael Tyler, best kjent for å ha spilt karakteren Gunther i den legendariske TV-serien «Friends» – på norsk «Venner for livet», er død.

Oppdatert:
  • NTB