Kultur

HBO skal feire «jernjubileet» til «Game of Thrones» en måned til ende

Strømmetjenesten HBO lar det ikke gå upåaktet hen at det 17. april er 10 år siden «Game of Thrones» begynte sin blodige ferd på fjernsynsskjermene.

Publisert:
 • NTB
Kristofer Hivju, Kit Harington og Emilia Clarke svinger begeret for seier i «Game of Thrones». I april feirer strømmetjenesten HBO tiårsjubileet for serien – kalt «The Iron Aniversary» – med mye moro.

Allerede 10. april er det duket for et «MaraThrone», der alle episodene av første sesong vil bli vist i ett strekk på amerikanske HBO2, før fans over hele verden oppfordres til å «binge»-titte seg gjennom alle sesongene på selve strømmetjenesten.

 • Følg Byas på Instagram!

Innimellom vil kjente skuespillere fra serien dukke opp for å heie på TV-seerne som henger med, melder Deadline.

HBO har allerede laget en egen Spotlight-side for feiringen, som kalles «The Iron Anniversary». Der vil man fokusere på fansens yndlingsepisoder, vise vei til bak scenen-dokumentarer og lignende.

LES MER:

«Game of Thrones»-skaper med ny HBO-avtale

Strømmetjenesten vil blant annet lete opp tre par som giftet seg i Westeros-inspirerte bryllup, og overrekke dem vin og kaker i «Game of Thrones»-stil i anledning tiårsjubileet.

Mange giftet seg i Westeros-stil, altså inspirert av «Game of Thrones»-universet, og flere oppkalte barna sine etter Emilia Clarkes dragedronning-karakter Daenerys Targaryen. Nå skal HBO spore opp iallfall noen av de førstnevnte.

Serien vant totalt 59 Emmy-priser, og rundet av i 2019. Den kan fremdeles sees på HBO, som er underveis med nye spinoffserier.

Men forfatteren av bokserien som lå til grunn, George R.R. Martin, har fremdeles ikke skrevet ferdig de siste bindene av «A Song of Fire and Ice».

Publisert:
 1. Game of Thrones
 2. Strømmetjenester
 3. HBO
 4. TV-serier
 5. Kristofer Hivju

Jernhard feiring av «Game of Thrones» 10-årsjubileum – mens vi venter på mer dragedrama

For ti år siden denne måneden begynte blod, død ved sverd og gift, intriger om jerntronen og drager å rulle over TV-skjermer i hele verden. «Game of Thrones» hadde funnet veien fra bøkene og foran kamera – og var med på å sette nye spilleregler.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Emilia Clarke på vei inn i ny Marvel-serie
  1 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Nå er «House of the Dragon» i gang
  1 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Netflix-utfordreren lover en rekke godbiter
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  TV-seriegodbitene i vente i andre halvdel av sommeren
  30 DAGER SIDEN
 5. KULTUR
  Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney i april
  1 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Slik blir våren på Viaplay: Ny Tjelta-serie har premiere
  6 MÅNEDER SIDEN