Netflix vokser mindre enn før

Koronaeffekten har begynt å avta for strømmetjenesten Netflix. Det viser resultatet for andre kvartal.

Oppdatert:
  • NTB
Netflix' overskudd falt fra første til andre kvartal i år. Selskapet ser nå på videospill som neste satsingsområde.

Strømmegiganten hadde 209 millioner betalende brukere i andre kvartal og en omsetning på 7,3 milliarder dollar (nær 66 milliarder kroner), noe som er rundt 19 prosent høyere enn i andre kvartal i fjor.

Overskuddet i andre kvartal havnet på 1,35 milliarder dollar (12,2 milliarder kroner), en nedgang fra 1,7 milliarder dollar (15,3 milliarder kroner) i første kvartal i år.

I første kvartal i fjor fikk Netflix 16 millioner nye abonnenter. I første kvartal i år var økningen på 4 millioner. I andre kvartal i år var økningen falt til 1,5 millioner nye betalende kunder. Det er den svakeste økningen siden 2013.

LES MER:

Juli: Disse serienyhetene kommer på Netflix, HBO og Disney+

LES MER:

Jennifer Lopez i science fiction-thriller på Netflix

Netflix viser selv til at koronapandemien har begynt å slippe taket på deler av verden og at den sterke veksten man så i fjor, derfor har begynt å gå saktere nå.

Selskapet varsler fortsatt investering i innholdsutvikling og at det er i en innledende fase med å utvide tilbudet til å omfatte også videospill.

– Vi ser på spill som en ny innholdskategori, heter det i en uttalelse.

– Spill skal inkluderes i abonnementsprisen, uten noen ytterligere påslag, på linje med film og serier, heter det videre i selskapets uttalelse.

Publisert:
Oppdatert:

Inntektene falt med over fire millioner og millionoverskuddet forsvant

2020 er et år vi helst vil glemme, men dessverre viser det godt igjen i regnskapene til skjenkestedene.

Publisert: