Hva skjer når 13 gode venner mellom 17 og 24 år, med til sammen 21 funky instrumenter, går sammen for å hedre Sufjan Stevens?

Torsdag 22. desember får du svaret!

Publisert:
SUFJANS FAN CLUB: The Lovely Orchestra samles hver jul for å ha julekonsert i ekte Sufjan Stevens-ånd. Bildet er fra øving før konserten i fjor. Liva Austad Sværen (med hvite horn) er ikke med i år.

– Jippi og hurra-ha-ha-ha-ha!

Slik innledes arrangementbeskrivelsen av The Lovely Orchestras «Sufjan-style» julekonsert på Facebook.

Torsdag 22. desember er det nemlig igjen klart for The Lovely Orchestras årlige julekonsert, i Varden menighet. Dette blir det sjuende året de gjør dette, og de holder seg til samme oppskrift som før: Sufjan Stevens, en haug med instrumenter og unge, flinke folk.

– Det blir glitter og stas, hodepynt og sang!

Vilde Amalie Tolo (20) er ett av i år totalt 13 medlemmer i indie/folk-bandet fra Stavanger.

Bandet er en eneste stor venne- og venners venner-gjeng, som har gått sammen for å lage søt Sufjan Stevens-musikk (akkurat dette kommer vi selvsagt tilbake til).

En uke med intens øving

– Dette blir min tredje konsert. Det varierer litt fra år til år hvem som er med, alt ettersom hvem som er hjemme i Stavanger til julen og kan være med, sier Tolo fra hybelen i Bergen. Snart bærer turen hjem til jul.

– Noen har vært med i mange år, noen er nye og noen kommer tilbake etter å ha vært borte noen år.

Siden medlemmene er mellom 17 og 24 år, er det flere av dem som studerer utenfor Stavanger. I år kommer julen i tillegg veldig brått på, så det er ikke alle som var med i fjor som rekker å komme hjem til konserten i år.

At de fleste kommer hjem rett før jul gjør også at bandøving kan bli smule utfordrende, men det er ikke en utfordring de ikke har taklet før.

– Vi har alle et ansvar for å øve på det vi skal før vi alle sammen møtes til felles øving, og så blir det noen ganske lange og intense dager med øving før konserten. Vi begynner for fullt med øving en knapp uke før konserten, sier 20-åringen.

Sufjan Stevens <3

13 mennesker og over dobbelt så mange instrumenter (21 ulike instrumenter, med noen av dem i flertall) i sving innebærer et par hurtige bytter blant de involverte. Og her snakker vi instrumenter hvor mange er av typen de færreste av oss har hørt om før:

Autoharper, gitarer, banjo, bratsj, indisk harmonium, saksofon, trombone, trommer, bass, kalimba, omnichorder, ukuleleer, dobroukulele, fløyter, klokkespill, tamburin, masse bjeller, piano, orgel, melodikaer og synther.

Og mange halser som forhåpentlig også er stemte.

Alt skal foregå i Sufjan Stevens ånd. En 41 år gammel amerikansk musiker, sangskriver og multiinstrumentalist med en svakhet for banjo.

Det finnes ingen dypere mening bak Sufjan-temaet enn at de hørte juleplaten hans for mange år siden og likte den sykt godt.

Derfor bestemte de seg like greit for å spille musikken hans.

– Vi er veldig glad i musikken hans, og at nettopp hans musikk har liksom blitt vår greie hvert år.

Janne Hagen, som egentlig startet det hele (The Lovely Orchestra, journ.anm.), pleier å si at Sufjan Stevens lager julemusikk som vi ville ha gjort det, og at vi derfor gjør det som han har gjort det. Og det ser ut til at folk liker det!

Tolo kan melde om at det i fjor var fullt til randen med publikum.

– Vi måtte løpe og hente flere stoler og det var kø ut døra. Dette er en litt annerledes julekonsert er de veldig tradisjonelle, og det tror jeg folk syns er gøy.

– Har dere fortsatt julestemningsgaranti?

– Ja, det finnes det ingen tvil om!

Her er en liten smakebit fra et annet år:

The Lovely Orchestra anno 2016 består av: Torstein Hestnes, Trine Steffensen, Miriam Brundtland, Thorbjørn André Bilstad Olsen, Per Birkeland Hagen, Lykke Birkeland Hagen, Victoria Langøy, Tobias Lidegran, Vilde Amalie Tolo, Anna Serafima Svendsen Kvam, Nora Elida Svendsen Kvam, Sander Lilleeidet Haga og Amund Harboe.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

* Stavanger-bandet Hold Fast gir seg: – Vi legger ballen død og går ut med stil

LES MER:

* Nyåpnet restaurant satser på vegansk mat: – Jeg vil gjøre grønnsaker kult i Stavanger!

LES MER:

* Gutta bak merket «Fløyel» startet opp i en kjeller på Madla for ett år siden. Nå lager de klær til Karpe Diem, Unge Ferrari og Arif

Publisert:

10 ting du kan gjøre i julen

Øl på skjorta og slips på hodet.

Publisert: