Nyforlovet «Mamma til Michelle»: – Jeg har begynt å skifte over til sørlandsdialekt

Toppblogger Anna Rasmussen trives godt på Sørlandet med sin Jan.

Publisert:
  • Damares Stenbakk/Krsby.no
LYKKE: Anna og Jan er nyforlovet - og stortrives på Sørlandet.

– Det har vært veldig fint for oss å flytte ned på Sørlandet. Vi har kommet oss bort fra byen, og forelsket oss i plassen. Barna stortrives, og jeg synes det er så gøy å ha bondegårder med hester til alle kanter, forteller mamma-bloggeren til KRSby.

I fjor flyttet Rasmussen og familien fra Stavanger til Søgne for å slå seg til ro, og meddelte nylig på bloggen at hun og kjæresten Jan fra Kristiansand har forlovet seg.

Følg Byas.no på Facebook!

- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

FORLOVET: Jan Lossius (23) fridde til Anna Rasmussen og fikk ja!

Eventyrland med frisk natur

Til tross for at Anna er en byjente fra Rogaland, ser hun en langsiktig fremtid i lille Søgne sammen med barna. På bloggen beskriver hun sørlandstilværelsen som «et eventyrland med frisk natur, og sauer og hester som naboer».

– Jeg tror barna har veldig godt av å vokse opp i Søgne. Det er en liten plass, og lett for dem å være seg selv blant venner, til tross for sine kjente ansikter. Det er også en fin plass for oss voksne å la barna vokse opp.

– Michelle har fått interesse for hester, og William har virkelig funnet sin plass, ved å bli hekta på traktor og gravemaskiner. Det føles trygt å la barna løpe rundt når de blir eldre, fordi det er så landlig, og lite bilder, i forhold til hvordan det er i byen, fortsetter hun.

– Nå har du bodd her en liten stund. Har du lært deg noen typiske sørlandsfraser enda, som du har plukket opp fra Jan?

– Jeg begynner smått å skifte over til sørlandsdialekt, og har fanget opp noen nye ord som både jeg og barna titt og ofte bruker: Skal vi tuste, labbe, fua, kante, æ au. To-åringen i huset snakker jo kun sørlandsdialekt, og jeg syns det er så utrolig søtt, forklarer hun.

LES MER:

- Samboeren til «Mamma til Michelle» om gamblingen: Spilte bort en halv million

SAVNER STAVANGER: Men ukjente mennesker er hyggeligere med hverandre på Sørlandet, synes Anna.

– Sørlendinger er hyggeligere

Rasmussen innrømmer at hun savner hjembyen, men mener at regionen med ‘bløde’ konsonanter byr på et hyggeligere folkeslag enn rogalendinger.

– Ukjente mennesker er mye hyggeligere med hverandre her på Sørlandet enn de er hjemme i Stavanger, føler jeg.

– Jeg savner hjembyen min, alt er fremdeles nytt for meg her. Og jeg har enda ikke rukket å lage så mange minner her, men den tid kommer, sier hun

LES MER:

- Mamma til Michelle: - Selvfølgelig har jeg angret på at jeg startet å blogge

Publisert:

Mamma til Michelle: – Jeg har begynt å skifte over til sørlandsdialekt

Norges største blogger, Anna Rasmussen, betegner Søgne som et eventyrland. Men hvilke sørlandsord og fraser har hun plukket opp fra kjæresten Jan?

Oppdatert: