Er Pokémon Go-hypen i ferd med å avta?

Tall fra teleselskapene kan tyde på det.

Publisert:
  • Geir Amundsen
Stavanger er blant stedene med flest Pokémon Go-spillere.

(leadText:Tall fra teleselskapene kan tyde på det.)

Pokémon-jegere i alle aldre har i sommer invadert parker og gater til glede for folkehelsen og irritasjon for dem som har hatt ivrige spillere rundt husveggene.

Følg Byas.no på Facebook!

Men hvor lenge klarer Pokémon Go-produsent Niantic å holde interessen oppe for Bulbasaur, Squirtle og co., er folk i ferd med å gå lei, eller går vi enn Pokémon Go-høst i møte?

Vi ba Telenor og Telia om å ta en titt på Pokémon Go-trafikken i sine mobilnett. En effektiv måte å ta tempen på nordmenns spillfeber.

Gradvis nedgang

– I slutten av juli var det i snitt 205.000 personer med Telia-abonnement som spilte Pokémon Go daglig. Gradvis har antallet spiller gått nedover, og de siste dataene våre viser at det var rundt 180.000 spillere daglig, sier kommunikasjonsrådgiver i Telia, Kristian K. Fredheim, som understreker at tallene Telia henter ut alltid er anonymiserte og aggregerte tall, og ikke på personnivå.

– Det kan skyldes at folk har mindre fritid enn tidligere i sommer, eller at de rett og slett begynner å gå lei.

Han tror nedgangen man så de to første ukene i august kan ha flere årsaker.

– Det kan skyldes at folk har mindre fritid enn tidligere i sommer, eller at de rett og slett begynner å gå lei. En annen mulig forklaring kan være at mange opplevede å miste spilldata og gikk tilbake til level 0 da de lastet ned spilloppdateringen som kom 31. juli.

LES MER:

Kanskje du også er klar for noe annet enn Pokémon Go? Her er 7 andre Go-spill du må ha!

Oslo mest stabilt

Ifølge tallene til Telia finner vi den største andelen Pokémon Go-spillere i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad og Bærum.

– I Oslo er det definitivt flest spillere og i tillegg den mest stabile spillerbefolkningen. I Oslo holder antallet spillere seg mer stabilt enn i for eksempel Bergen, Stavanger, Fredrikstad og Bærum.

LES MER:

Og slik har Pokémon Go endret bybildet i Stavanger og Sandnes

– Det er også interessant å merke seg er at det generelt sett er en nedgang i antallet spillere på søndager på alle plasser i landet. En mulig grunn til dette er at søndager er mindre travle. Kanskje drar man på middagsbesøk til familie. Noen kanskje holder seg inne i hus og slapper av, sier Fredheim.

Han kan fortelle at selv om mange Telia-kunder jakter Pokémon, står spillet for under én prosent av den totale databruken i Telias mobilnett. Gjennomsnittlig bruk på Pokémon Go skal være rundt 5 MB pr. time.

Tror ikke det vil avta med det første

Telenor har angivelig ikke tilsvarende data og tall som måler direkte Pokémon Go-trafikk, men kan fortelle om mange Pokemon-relaterte henvendelsene til kundeservice i sommer. Også datatrafikken økte.

– Basert på antall henvendelser og trafikken på våre Facebook- og Twitter-kundekontoer så kan vi trygt si at mange har fått dilla. Og vi tror ikke dette vil avta med det første, kanskje snarere tvert imot. Når folk kom hjem fra ferie vil de kanskje la seg inspirere av venner til å legge ut på Pokémon-jakt, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor, Anders Krokan.

Mer fra Byas:

LES MER:

- Erica (20) bare må fange pokémons. Alle sammen

LES MER:

- 10 ting du kanskje ikke visste om Pokémon

LES MER:

- Den ultimate guiden til Pokémon Go

Publisert:

Telenor: – Veldig mange ringer for å sjekke dataforbruket

Mange Pokémon Go-spillere bekymret for databruken.

Oppdatert: