Kultur

Har du lagt merke til dette i Disney-filmene?

De aller, aller fleste elsker Disney - om de så er åpne om det eller holder kjærligheten skjult. Men visste du at filmene inneholder en rekke overraskende hemmeligheter?

Publisert:
 • Tomine Walmsness

I «Oppdrag Nemo» dukker flere velkjente Disney-karakterer opp. Se punkt 3! FOTO: Disney

I likhet med vår egen verden her på jorda, henger også «alt» sammen i Disneys univers.

Det har seg nemlig sånn at i filmer helt siden «Snøhvit» til «Frost 2», dukker det opp en rekke kjente karakterer, skjulte hemmeligheter og overraskelser i filmene.

Har du for eksempel lagt merke til at:

 • Følg Byas på Facebook!
 • Følg Byas på Instagram!

#1.

I filmen «Den Lille Havfruen» med Ariel, havprinsessen med det røde håret som redder prinsen fra å drukne, kan man under konserten i starten av filmen se Langbein, Mikke Mus og Donald Duck i publikum(!).

#2.

I «Oppdrag Nemo» sitter en liten gutt i sofaen på venterommet hos tannlegen som leser en Hr. Utrolig-tegneserie som er fascinert av eventyrene til hovedpersonen i filmen «De Utrolige». Hold øynene oppe så spotter du kanskje også Buzz Lightyear fra «Toy Story» og Riley fra «Innsiden Ut» i filmen.

LES MER:

Disney advarer mot sine gamle stereotypier

#3.

Mikke Mus har vært Walt Disneys kjære maskot siden starten i 1928. Selv om figuren har blir mer digitalisert med tiden, er de tre godt plasserte sirklene nok til å gjemme silhuetten i en rekke filmer. Blant annet dukker skikkelsen opp i «Pinocchio», «Tarzan», «Lilo og Stitch», «Oliver og gjengen», «Askepott» og «Dumbo».

#4.

I den høyt elskede filmen «Aladdin» dukker en veldig kjent karakter opp når Aladdin og ånden Genie tuller.

#5.

«Monsterbedriften» og «Toy Story» er to svært ulike filmer, likevel er det mange ting som knytter dem sammen. Det største beviset er at Jessie-dukken fra Toy Story dukker opp på soverommet til Boo i den første filmen.

«Tou Story»-figurene dukker opp på uventede plasser i andre Disney-filmer. FOTO: Pixar

LES MER:

Den nye live action-versjonen av «Mulan» blir uten populær karakter

#6.

I Disneys film om helten som stjeler fra de rike og gir til de fattige er det tatt i bruk resirkulert animasjon fra filmer som blant annet «Aristokattene», «Jungelboken» og «Snøhvit». Det kan man se tydelig i de ulike dansescenene i «Robin Hood».

#7.

En av mine absolutt favoritter av cross-overs er den mellom to totalt ulike filmer: «Pinocchio» og «To på Rømmen». I scenen der Rapunzel og Eugene besøker en pub på landsbygda, kan vi få et veldig kort bilde av Pinocchio hengende på veggen.

LES MER:

Disney dropper kinovisning – sender «Soul» rett i strømmetjenesten

En kul teori er at puben som besøkes av Eugene og Rapunzel, er det samme stedet som Stromboli tvinger Pinocchio til å fremføre dukkeshowet sitt. Selv om vi vet at Rapunzels «Kingdom of Corona(!)» er i Tyskland. Har vi aldri fått en klar plasseringen av tårnet hennes.

På samme måte vet vi at Pinnochio starter i Italia, men blir fraktet bort av Stromboli til et annet land. Kan denne puben være møteplassen mellom disse filmene?

«To på Rømmen» er basert på eventyret om Rapunzel. FOTO: Disney Enterprises

#8.

For å til slutt oppklare en diskusjon og teori som lenge har svevd i luften, er Tarzan faktisk lillebroren til dronning Elsa og prinsesse Anna? Først bekreftet «Frost»-regissøren Chris Buck dette i 2017, men senere i 2019 har han avkreftet dette igjen. «Can I put one rumor to rest that is my fault? Tarzan’s parents are not Anna and Elsa’s parents» skriver Insider at regissøren sa under Tarzans 20-års jubileum.

LES MER:

Disse nyhetene kommer på Netflix og HBO i oktober

Følg med 👀

Neste gang du setter på en Disney-film vil jeg anbefale deg å følge nøye med. Det dukker opp karakterer flere ganger i alle filmene, som for eksempel klovnefisken i «Monsterbedriften», Mike Wazowski i rulleteksten til «Oppdrag Nemo» og Eugene og Rapunzel under kroningen til Elsa.

Med andre ord: Hold øynene åpne!

Denne artikkelen er publisert på Byas tidligere, men er hentet fram igjen med tanke på nye lesere.

Publisert:
 1. Disney
 2. Film
 3. filmer

Chadwick Bosemans siste film nærmer seg Netflix-premiere: – Han var en kunstner

Denne uken slapp Netflix løs traileren til det som uventet viste seg å bli Chadwick Bosemans siste film – musikkfilmen «Ma Rainey's Black Bottom».

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Tar over «Mad Max»-rollen etter Charlize Theron
  4 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Skal spille Napoleon i ny Ridley Scott-film
  3 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Serie med stjerneduo rett rundt hjørnet hos HBO
  3 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Nærmer seg Netflix-premiere på Chadwick Bosemans siste film
  3 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Disney dropper kinoen, og sender også denne filmen rett til strømming
  4 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Den nye Jurassic-filmen utsettes
  4 MÅNEDER SIDEN