Sløtface-Lasse debuterer med solo-EP

Som om ikke det var travelt nok å spille i et av norges råeste live-band, så har bassisten rett og slett komponert seg et eksperimentelt sideprosjekt.

Publisert:
Lasse Lokøy er EP-klar.

– Kan me ringas ein gang itte fem? Me ska spela konsert i et fengsel.

Det er omfangsrikt å være en del av Sløtface, men Lasse Lokøy finner tid til å skrive og komponere egen musikk ved siden av.

Ikke Sløtface-materiale

Den unge låtskriveren har skrevet sanger på egenhånd i en årrekke, men det er først nå at han gir ut noe under sitt eget navn.

Spent og ambisiøs.

– Mye av musikken jeg har skrevet tidligere har vært naturlig å gi ut gjennom Sløtface, men jeg har også skrevet musikk som gir fra seg et litt annet uttryk. Jeg bruker en del samples, synther og jazzete akkorder som nok ligger utenfor rammene til SF, sier Lokøy.

Den fire spor lange EP’en beskrives som et kompass som peker i sine respektive retninger. Flyktighet, variasjon og eksperimentering er nøkkelord.

– Jeg eksperimenterer med ulike lyder i hver låt, og EP’en blir en slags introduksjon til hva jeg har lyst til å gjøre videre. Jeg vil prøve alt, også å skrive klassisk musikk med tiden. Jeg tror mange vil like én eller to av låtene, men ikke alle. Det er såpass variert og ulikt fra spor til spor, forteller Lokøy.

En allsidig musiker.

– Du går i en ganske annen retning musikalsk enn Sløtface, hvordan er det?

– Jeg hører på veldig mye forskjellig musikk, og har hatt lyst til å skrive i ulike sjangre. Det er spennende å prøve noe annet.

LES OGSÅ:

LES MER:

Sløtface-bassist går solo med låta «Malibu»

LES MER:

Spellemann-nominerte Sløtface om Norge: – Vi håper de kan bli glad i oss her også

Drama-fritt sidesprang

Dagjobben er å spille bass i Sløtface, men det synes problemfritt for resten av bandet at Lokøy bransjer ut med eget materiale.

– De andre i bandet har også andre prosjekter de holder på med, så det er ikke et problem, bedyrer Lokøy.

Konsert-kalenderen til Sløtface er ofte vel-booket, men det er ikke å spille live med solo-prosjektet som er det store målet med utgivelsen. Det viktigste er å få nok tid til begge deler.

– Jeg har tatt meg god tid med låtene, og føler ikke et press til å 
spille mye live. Jeg har ingenting booket per nå, men det kommer kanskje en overraskelse med tiden.

– Kan du røpe noe mer?

– Ikke ennå, smiler Lokøy.

Starten på noe nytt.

Uten rammeverk og endestasjon

Èn av låtene fra EP'en gjestes av vokalisten Solå. En annen har Urørt-vinner Girl in Red på vokal. Lokøy er bevisst på hvor han startet, men har ikke hastverk med å se hvor solo-prosjektet ender.

– Jeg har ikke gitt meg selv noe rammeverk eller begrensninger, og jeg synes det er fint at EP'en har et varierende uttrykk. Utgivelsen representerer oppstarten, og jeg vil prøve ut mye mer forskjellig før jeg vet hva jeg vil formalisere meg til, supplerer Lokøy.

Publisert:

Sløtface-Lasse har laget «ekstrem merch»: – Jeg ville gjøre noe annet

Artisten Lokoy tenkte i nye baner da han skulle slippe merch for å promotere sin nye plate. Håndblåste glass og keramikkvaser er noe av det han selger i kolleksjonen Koylo One.

Publisert: