Skuespiller Malin (29) fra Stavanger har ikke fått lov til å snakke om NRK-serien – før nå!

«Blank» blir ofte omtalt som nye «SKAM». I sesong to spiller Malin Landa (29) karakteren Celine. Under innspillingen har hun levd et dobbeltliv - med egen Youtube-kanal og private SMS-er ute på nett.

Publisert:
NRK holdt kortene lenge tett til brystet. Men nå får Landa endelig snakke om sin rolle som Celine i NRK-serien «Blank».

Våren 2018 kom NRK helt uten forvarsel med serien «Blank», en nettserie om 19-åringer og livet etter videregående.

Folkene rundt suksess-serien «SKAM» holdt kortene tett til brystet, og det har også NRK gjort denne gangen.

Karakterene har hatt egne Instagram-kontoer og private SMS-utvekslinger, som ble daglig oppdatert på nett.

Skuespillerne fikk forbud fra å snakke med presse, for å ikke ødelegge illusjonen bak TV-serien og karakterene.

Og midt oppi det hele finner vi Malin Landa fra Stavanger, som spiller karakteren Celine.

– Fikk ikke lov å prate med media

– Konseptet bak serien er at dette skjer her-og-nå, og derfor har vi vært nødt til å holde oss litt under radaren. Om du ser karakterene sitte på Parkteatret å ta en kaffe, skal man kunne gå ned dagen etterpå og se at bordene står på akkurat samme sted. Det samme gjaldt for oss og karakterene våre, så vi fikk ikke lov å prate med presse og media for eksempel, forklarer Malin Landa.

Innspillingen av Blank skjedde kort tid før episoden var ute, sammen med oppdateringer fra Celine og de andre karakterene på Instagram og andre kanaler underveis.

Karakterene har hyppig postet fra egne kontoer og lagt ut personlige meldinger på Blank sine nettsider.

Celine spiller romvenninnen til Amina, som er bestevenninna til hovedkarakteren Zehra.

Malin Landas karakter Celine la ut filmer på sin helt egne Youtube-kanal:

– Det var utrolig gøy å sitt hjemme og laget video-blogg om alt mulig rart. Celine bryr seg lite om hva andre tenker, samtidig som hun følger alle trendene. Det endte med at jeg lagde videoer hvor jeg spiste sitroner, prøvde å ikke le av morsomme videoer og «unboxing»:

Avslutter sesong 2 med Eminem

Malin Landa spiller kollektiv-venninnen til Amina, som er bestevenninna til hovedpersonen Zehra. Amina og Zehra studerer farmasi på OsloMet.

De er akkurat ferdig på videregående og prøver å finne ut hva de skal gjøre med livet, mens Celine er litt eldre og tar enkeltemner på universitetet. Hun prøver seg frem med rare hobbyer og kjærligheten - og hun avslutter hele sesongen da hun rapper Eminems «Lose Yourself» for en fullsatt sal:

– Det eneste forholdet jeg har til Eminem er at jeg kan «Lose Yourself utenat». I serien dedikerer Celine låten til kjæresten sin, og heldigvis kunne jeg hele rappen fra før. Det var utrolig digg å bruke den kunnskapen. Mange tror de kan låten, men de kan ofte bare begynnelsen eller linjen om «mom’s spaghetti».

Malin Landa som Celine i NRK-serien Blank.

Mange jern i ilden

Malin er fra Stavanger og etter mange år i teater tar hun først nå og debuterer på skjermen.

Hun har i en årrekke vært en av primus motorene bak teatergruppen «Vrangforestilling», som setter opp eldre stykker som Peer Gynt, Haugtussa og Sult i et moderne format.

For to år siden ble hun også med i gruppen «30 på 60», hvor teatergruppen spiller 30 forestillinger på 60 minutt:

– «30 på 60» er veldig ambisiøst prosjekt og en konstant kamp mot klokken. Med Vrangforestilling har vi vært mye på turné og opplever at folk er veldig støttende, spesielt i Stavanger. Selv om de bare er åtte år.

Publisert:

Catharina fra Sandnes om «Exit»-suksessen: – Veldig stolt

NRK opplevde rekordbruk av sin strømmetjeneste da andre sesong av seriesuksessen «Exit» ble sluppet. I mylderet av usympatiske finansmenn, tvilsomme inntektskilder og rus står den vietnamesiske au pairen «Pim» frem som fansens yndling.

Oppdatert: