Kultur

«Game of Thrones»-forfatteren hinter om en annerledes slutt enn i TV-serien

– Folk kjenner én slutt – men ikke slutten, sier «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin i et nytt intervju, som tolkes til å tro at han hinter om at bokserien slutter annerledes enn TV-serien.

Publisert:
 • NTB
Uten å røpe for mye: Slutten på tv-serien «Game of Thrones» var det ikke mange som var happy med. Men finnes det håp for bøkene...?

Den siste sesongen av HBO-suksessen, basert på Martins «A Song of Ice and Fire»-bøker, fikk en heller kjølig mottagelse av fansen.

 • Følg Byas på Facebook!

Ifølge Esquire gjaldt det både utviklingen til noen av karakterene så vel som slutten, der Bran Stark ble konge. Som kjent innhentet TV-serieskaperne bokserien – som George R.R. Martin ennå ikke har skrevet ferdig:

Siste bok, «A Dance with Dragons», kom helt tilbake i 2011, og de to siste bøkene, «The Winds of Winter» og «A Dream of Spring», lar fremdeles vente på seg.

– At TV-serien er ferdig er befriende, fordi jeg kan følge mitt eget tempo nå. Jeg har gode dager og jeg har dårlige dager og presset er mye mindre nå, selv om det fremdeles er der, sier Martin om det å få skrevet de to bøkene ferdig. Han anslår at de kan bli på 3.000 sider – minst.

George R.R. Martin sier til Welt om sin «Game of Thrones»-bokserie: – Folk kjenner én slutt, ikke slutten.

Det er i et intervju med tyske Welt og sitert på en rekke nettsteder at George R.R. Martin skal ha uttalt seg om slutten. Han sa også at han ikke hadde forventet at serieskaperne skulle innhente ham.

Videre røper han at «Game of Thrones» opprinnelig skulle sluttet med tre filmer, som David Benioff og Dan Weiss så for seg skulle følge etter syvende sesong. Martin hevder at HBO, som sitter på rettighetene, skal ha svart:

– Vi lager TV-serier, ikke er ikke i kinobransjen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Hivju: Det ble laget en alternativ «Game of Thrones»-avslutning

LES MER:

HBO bekrefter «Game of Thrones»-oppfølger

Publisert:
 1. Game of Thrones
 2. TV-serier
 3. HBO

George R.R. Martin lover en annen slutt

Forfatter George R.R. Martin arbeider fortsatt på den sjette delen av «A Song of Ice and Fire»-fantasyserien, boken «The Winds of Winter».

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  «Serien som forandret fjernsyn» fyller 10 år
  6 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Slik skal HBO feire tiårsjubileet til «Game of Thrones»
  6 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  «Game of Thrones»-forfatter håper siste bok er klar neste år
  1 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Utålmodige «Game of Thrones»-lesere vil sette forfatter George R.R. Martin «i fengsel»
  1 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  «Game of Thrones»-skaper med ny HBO-avtale
  7 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  «Game of Thrones»-skaperne har plukket ut sitt neste Netflix-prosjekt
  1 ÅR SIDEN