Kultur

«Game of Thrones»-forfatteren hinter om en annerledes slutt enn i TV-serien

– Folk kjenner én slutt – men ikke slutten, sier «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin i et nytt intervju, som tolkes til å tro at han hinter om at bokserien slutter annerledes enn TV-serien.

Publisert:
 • NTB

Uten å røpe for mye: Slutten på tv-serien «Game of Thrones» var det ikke mange som var happy med. Men finnes det håp for bøkene...? FOTO: HBO Nordic

Den siste sesongen av HBO-suksessen, basert på Martins «A Song of Ice and Fire»-bøker, fikk en heller kjølig mottagelse av fansen.

 • Følg Byas på Facebook!

Ifølge Esquire gjaldt det både utviklingen til noen av karakterene så vel som slutten, der Bran Stark ble konge. Som kjent innhentet TV-serieskaperne bokserien – som George R.R. Martin ennå ikke har skrevet ferdig:

Siste bok, «A Dance with Dragons», kom helt tilbake i 2011, og de to siste bøkene, «The Winds of Winter» og «A Dream of Spring», lar fremdeles vente på seg.

– At TV-serien er ferdig er befriende, fordi jeg kan følge mitt eget tempo nå. Jeg har gode dager og jeg har dårlige dager og presset er mye mindre nå, selv om det fremdeles er der, sier Martin om det å få skrevet de to bøkene ferdig. Han anslår at de kan bli på 3.000 sider – minst.

George R.R. Martin sier til Welt om sin «Game of Thrones»-bokserie: – Folk kjenner én slutt, ikke slutten. FOTO: Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN

Det er i et intervju med tyske Welt og sitert på en rekke nettsteder at George R.R. Martin skal ha uttalt seg om slutten. Han sa også at han ikke hadde forventet at serieskaperne skulle innhente ham.

Videre røper han at «Game of Thrones» opprinnelig skulle sluttet med tre filmer, som David Benioff og Dan Weiss så for seg skulle følge etter syvende sesong. Martin hevder at HBO, som sitter på rettighetene, skal ha svart:

– Vi lager TV-serier, ikke er ikke i kinobransjen.

LES OGSÅ:

LES MER:

Hivju: Det ble laget en alternativ «Game of Thrones»-avslutning

LES MER:

HBO bekrefter «Game of Thrones»-oppfølger

Publisert:
 1. Game of Thrones
 2. TV-serier
 3. HBO

Utålmodige «Game of Thrones»-lesere vil sette forfatter George R.R. Martin «i fengsel»

For to år siden lovet «Game of Thrones»-forfatter George R.R. Martin at han ville dukke opp på et stort science fiction-arrangement med en etterlengtet bok klar.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  «Game of Thrones»-forfatter håper siste bok er klar neste år
  4 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  «Game of Thrones»-skaperne har plukket ut sitt neste Netflix-prosjekt
  2 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  «Sopranos»-skaper avslørte hva legendarisk sluttscene betyr
  4 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Disse seriene kommer på Netflix og HBO i januar
  10 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Dette er mars-nyhetene på Netflix og HBO
  8 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  På jakt etter ny serie? Disse er verdt tiden din
  3 MÅNEDER SIDEN