6 forvirrende ting ved film-trilogien om Jarle Klepp

Mannen som elsket Yngve, Kompani Orheim og Jeg reiser alene er veldig gode filmer, basert på enda bedre bøker. Om de ses på moderne vis – i et maraton – så kan det dukke opp noen «Eeeehm... whaaaat?» underveis.

Publisert:
Tygg på den, du!

Hurra for at filmene om Jarle Klepp i motsetning til en del moderne film-serier ble lagd for å være selvstendige verk istedenfor å bare fungere som springbrett til sine respektive oppfølgere.

Nettopp derfor fins det noen re-castinger og prikker på tidslinjen som skurrer en smule om man ser filmene i sammenheng. For eksempel:

#1. Når ble egentlig Jarle kjent med Helge?

Mannen som elsket Yngve var den første boken i serien, og var også førstemann på kino. Her møtes Yngve og Helge på ekskursjon på Jæren med Kongsgård-klassen, og Helge introduserer blant annet Yngve for ideen om den hellige treenigheten «Fitta, rock og revolusjon». I Kompani Orheim (som ble gitt ut etter MSEY, men som er en prequel) treffes de to i skolegården på Gosen skole.

Jarle (Vebjørn Enger) og Helge (Glenn André Viste Bøe)  - når ble de egentlig kjent?

#2. Frisøren Tom er Yngves far?

I Mannen som elsket Yngve får Jarle seg en makeover i andre etasje på Sting hos frisøren Tom, gestaltet av Kristoffer Joner. I denne filmen hadde Jarles far en langt mindre rolle enn i Kompani Orheim, og ble spilt av Jørgen Langhelle. I Kompani Orheim spiller Joner Jarles far.

«Vil du at Tom ska gjør deg vakker?»

LES MER:

Her er noe av det som har hendt siden 2010

Joner - pappa eller frisør?

#3. Narkolanger Stegasen begynner på UiB?

Marko Kanic gjør en god figur som «Stegasen» i Mannen som elsket Yngve. Det gjør han også som klassekameraten til Jarle på Universitetet i Bergen i Jeg reiser alene.

«E du litt tebageståande, du? Står du og skrige itte gall på dørå mi?»

Andreas Cappelen (t.v) og Marko Kanic er begge med i Jarle Klepp-trilogien - i ulike roller.

#4. Naturfagslæreren Onkel Steinar?

Andreas Cappelen spiller rollen som læreren til Jarle og Helge i Mannen som elsket Yngve. I Kompani Orheim er han plutselig Onkel Steinar.

#5. J. Lindeberg i 1989?

J. Lindeberg var et svært populært merke i regionen på tidlig 2000-tall, men ble ikke lansert før i 1995. Er Yngve like rå på tidsreiser som han er i tennis?

Kostyme-tabben ble blåst opp i media da filmen var fersk, og var egentlig bare et skoleeksempel på at all pr er god pr.

LES MER:

10 steder vi savner i Stavanger

J. Lindeberg finnes i 1989! I alle fall på film.

#6. Jarles tre mødre

Den eneste man vet 100% at er noens forelder er moren, og her har Jarle fått i både pose, sekk og lomme. Tre ulike skuespillerinner har kalt seg Sara Klepp på kino.

Denne artikkelen er publisert tidligere på Byas.no, men hentet fram igjen til glede for nye lesere.

Publisert:

6 forvirrende ting ved film-trilogien om Jarle Klepp

Mannen som elsket Yngve, Kompani Orheim og Jeg reiser alene er veldig gode filmer, basert på enda bedre bøker. Om de ses på moderne vis – i et maraton – så kan det dukke opp noen «Eeeehm... whaaaat?» underveis.

Publisert: