Kultur

Chadwick Bosemans siste film nærmer seg Netflix-premiere: – Han var en kunstner

Denne uken slapp Netflix løs traileren til det som uventet viste seg å bli Chadwick Bosemans siste film – musikkfilmen «Ma Rainey's Black Bottom».

Publisert:
 • NTB

Chadwick Boseman (i midten) som den ambisiøse trompetisten Levee. Filmen «Ma Rainey's Black Bottom» ble innspilt i 2019, og viste seg å bli Bosemans siste film før han døde av kreft tidligere i høst. På bildet er også Michael Potts og Colman Domingo. FOTO: AP

Der spiller han en ambisiøs og frittalende trompetist kalt Levee.

Det er August Wilsons Tony-prisvinnende teaterstykke ved samme navn som har funnet veien foran kamera – i regi av filmskaperen George C. Wolfe.

 • Følg Byas på Instagram!

Regissør George C. Wolfe instruerer Viola Davis som Ma Rainey og Chadwick Boseman som hennes egensindige trompetist Levee i den desemberklare Netflix-filmen «Ma Rainey's Black Bottom». Traileren er nå ute. FOTO: AP

Handlingen tar for seg rase, religion – og hvordan hvite produsenter utnyttet svarte musikkartister. I filmen nærmere bestemt bluesdronningen fra virkeligheten ved navn Ma Rainey (1886-1939), som var aller først ute med å spille inn velkjente «See See Rider Blues».

Rainey gestaltes av Viola Davis, som var til stede da Netflix presenterte filmen tidligere denne uken. Hun hadde sterke ord å si om Boseman, som døde i august av kreft – bare 43 år gammel.

– Han var en kunstner, sier Viola Davis om medspilleren Chadwick Boseman (t.v.). FOTO: AP

– Ikke for å konkurrere med Chadwicks mor, men han var min baby. Chadwick var en kunstner. Det var akkurat det han var … han elsket det, han krevde det på alle måter. Til å være så ung var det utrolig å se, sa Davis ifølge Vibe.

LES MER:

Disse nyhetene kommer på Netflix og HBO i oktober

Teaterstykket er del av i alt ti som Wilson skrev for å skildre svart virkelighet i USA i det 20. århundre. Det utspiller seg i et innspillingsstudio i Chicago i 1927, der det blir anspent stemning mellom Ma Rainey, bandet og produsentene.

– De bryr seg ikke om meg. Alt de vil ha, er stemmen min, sier Davis' rollekarakter i traileren. Filmen blir å se på strømmetjenesten fra 18. desember.

Publisert:
 1. Netflix
 2. Film
 3. Chadwick Boseman

Julestrømmetilbudet reiser store spørsmål

Hvor langt strekker du deg for å redde ditt eget barn?

Publisert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  «Black Panther» blir TV-serie
  6 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Dette er nytt hos Netflix, HBO og Disney+ i mai
  3 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Dette er nyhetene hos Netflix, HBO og Disney i april
  4 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Filmen om Bob Dylan stoppes
  9 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Netflix satser på ny serie-trend
  9 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Skal spille Napoleon i ny Ridley Scott-film
  10 MÅNEDER SIDEN