Slik blir årets Palmesus

Etter to år med pandemi er det dette du kan forvente hvis du reiser til strandfesten i Kristiansand i år.

Oppdatert:
  • Damares Stenbakk
Det forventes totalt 60.000 festivaldeltakere under årets festivalhelg, ifølge Palmesus-sjef Leif Fosselie

KRISTIANSAND: – Etter to år med pandemi har vi fått god til å planlegge nye ideer. Årets strandfest vil bli dobbelt så stor, med både artister og i budsjett sammenliknet med 2019, sier Palmesus-sjef Leif Fosselie til Fædrelandsvennen.

Rogalendinger har pleid å være godt representert blant gjestene.

– Det er fortsatt Vest-Agder som ligger øverst på lista. Deretter følger Rogaland, sa Palmesus-sjef Leif Fosselie i 2019.

Årets festival på Bystranda i Kristiansand blir avholdt 1.-2. juli.

Planen er å sette opp et tivoli, større VIP-plass med flere fasiliteter og større uteområder til festivaldeltakere. I tillegg kommer nye arrangementer der man kan feste utover kvelden.

Nye konsepter på sjø og land

– Det er nydelig å bo i Norge på sommeren når det er lyst lenge, men det er gøy å skape noe av pyro, lys og flammer på natten når det er mørkt, sier Fosselie.

Derfor serverer festivalinnehaverne Palmesus After Beach. Et nytt utendørs klubbkonsept ved Kristiansand havn der man kan feste utover natta når konsertene på Bystranda er ferdig. I midten av utendørsklubben vil det være en spinnende scene der flere artister skal spille.

Om du ikke er særlig landkrabbe på dagtid, kan du gå om bord i båten Palmesus at Sea. Dette er et konsept festivalinnehaverne tidligere har gjort utenom festivalen, som de nå ønsker å sjøsjette under selve strandfesten.

Har du VIP-billetter, kan du også forvente deg nye fasiliteter.

– Det vil være større område med basseng, flere storskjermer, bedre toalettfasiliteter og en egen restaurant med Michelinstjerne, sier Fosselie.

– Hvilken restaurant er det som kommer?

– Det kan jeg ikke si noe om riktig ennå, sier han.

Fenomenet «Arcadian Spider», en 360-graders, flammespyttende mekanisk kreasjon, som skulle avdukes for to år siden blir ikke noe av i år, bekrefter Fosselie. Pandemien har gjort at det ikke var mulig denne gangen.

Men tradisjonelle festligheter som Bond the Beach vil fortsette i tradisjonen tro. Samt eget tivoli på Tresse med pariserhjul, boder og aktiviteter for både store og små.

Forventer totalt 60.000 i Kristiansand

Om alle billettene blir utsolgt forventer Palmesus-sjefen totalt 60.000 mennesker til Kristiansand 1. - 2. juli.

Det er flere billetter enn tidligere, på grunn av billetter fra 2020 og 2021 som kan benyttes i år.

– Vi regner med rett over 20.000 mennesker hver dag og over 6500 på After Beach hver kveld. Budsjettet vårt er også mye høyere i år. Dette er noe helt annet enn vi har gjort tidligere, mener Leif Fosselie.

– Dere har ved tidligere anledninger overrasket publikum med en stor artist siste dagen av festivalen, som en storslått avslutning. Får vi en overraskelse i år?

– Det blir jo ikke noen overraskelse om jeg sier ja. Men for å si det på en annen måte: Jeg er helt sikker på at publikum vil bli overrasket i år, sier Fosselie.

LES MER:

Skambankt kommer til Mablis

LES MER:

Nå kommer denne superpopulære svensken til Utopia

LES MER:

Kamelen kommer til Utopia

Publisert:
Oppdatert:

Nå er årets Palmesus utsolgt

Årets første restriksjonsfrie strandfest er utsolgt. Men det kan fortsatt være mulig å sikre seg billetter.

Publisert:
  • Damares Stenbakk