Janove Ottesen på Jærnåttå i fjor. Denne helga braker det løs igjen!

Denne guiden gjelder fra torsdag 23.mai til søndag. 26.mai.

Girl in red/Tou **AVLYST**

Hva: Konsert Hvor: Tou scene Når: Torsdag 23.mai kl 21:00.

Norges nye indieheltinne heter Marie Ulven og kommer fra Horten. Drøssevis av radiospillinger, millioner av streams på Spotify som toppet seg med en ellevill live-performance under P3 Gull summerer hennes musikalske prosjekt «Girl in Red» sitt siste år. Låtene hennes er uten filter, korte og direkte med en fri strøm av tanker og følelser om kjærlighet, sorg og besettelse.

Aldersgrense 18 år.

Til info: Denne konserten er avlyst, og utsatt til 13.desember.

Tacobuffet på Megleren

Hva: Tacobuffet Hvor: Megleren Øl og vinstue i Sandnes Når: Fredag 24.mai

Visste du at Megleren i Sandnes ordner tacobuffet hver fredag? Spis så mye taco du vil for 50 kroner. Nam!

P-Flow til HYGGE

Hva: Konsert Hvor: HYGGE Stavanger Når: Fredag 24.mai 19:00–20:00

Hva med å bruke fredagskvelden på konsert? 20 år gamle P-Flow fra Trondheim har gitt ut musikk selvstendig siden 2015. På kort tid har han bemerket seg som en av de unge, lovende artistene vi skal se opp for det neste året. Oppvarming er Kiddo Kæsh.

Big Band Bonanza

Hva: Konsert Hvor: Tribute Når: Fredag 24.mai. Dørene åpner 20:00

Big Band Bonanza er en hyllest til rythm'n'blues og soul'n'roll! Big Band Bonanza er et musikalsk kollektiv som framfører alle låtene du hadde glemt du elsket. Her får du det aller søteste snopet fra Aretha Franklin og Al Green, og den sterkeste chilien fra Otis Redding og Wilson Pickett. Du får gynge til Sam & Dave og du får synge til Creedence.

Jærnåttå 2019

Hva: Musikkfestival Hvor: Torget på Brynet Når: Fredag 24.mai og lørdag 25.mai

Jærnåttå er to kvelder med fantastisk stemning på Bryne Torg. Vamp, Sigrid, Carola, og Sondre Justad er noen av artistene som skal innta scenen i løpet av helga. I 2018 ble festivalen utsolgt, så dersom du ønsker billett til årets happening på Bryne, ikke vent!

Only Connect festival

Hva: Musikkfestival Hvor: RIMI/IMIR, Stavanger konserthus og Tou. Når: Fredag 24.mai 19:30–23:30

Only Connect Festival Of Sound er nyMusikks årlige festival for eksperimentell musikk og en døråpner for nysgjerrige lyttere. I år kommer festivalen til Stavanger for første gang, og konserthuset blir scene for en helaften med orgel, orkester, støy, korps og impro.

Les mer her:

Ny festival kommer til Stavanger i mai

Bruktmarked på Nytorget, Stavanger sentrum

Hva: Bruktmarked Hvor: Nytorget Når: Lørdag 25.mai 10:00–15:00

Har du noe du gjerne skulle bli kvitt? Selg det på bruktmarked da vel! Kanskje finner du noen nye skatter som får bli med hjem. Ved å selge eller kjøpe brukt er du med på å redusere avfallsmengden og du sparer miljøet for å lage et tilsvarende nytt produkt. I tillegg er det gøy og sosialt å selge på bruktmarked!

Sandnesløpet 2019

Hva: Trening Hvor: Sandnes idrettspatk Når: lørdag 25.mai 10:00–15:00

Løpet arrangeres for 3. gang, der start og målgang er i Sandnes idrettspark. Sandnesløpet har distanser for barn, ungdom og voksne. Egne barneløp, og hele 4 forskjellige distanser for mosjonsløpene: 1km, 5km, 10km og halvmaraton.

Åpning av Hillevåg frivillighetssentral

Hva: Åpningsfest Hvor: Bekkefaret bydelshus Når: Søndag 26.mai 13:00–15:00

Den ferskeste frivilligsentralen i byen har endelig kommet i gang, og vil invitere til en liten feiring på plenen utenfor Bekkefaret bydelshus. Arrangementet begynner på scenen, og underveis i programmet vil det være musikkinnslag og aktiviteter for barn. Ansiktsmaling, lykkehjul og fiskedam står på tapeten. Uburhedleren KFUK-KFUM speiderne stiller med klatretårn og andre artige leker og aktiviteter

7-nutsturen

Hva: Tur over 7 topper i Sandnes Hvor: Oppmøte Sandnes brygge 09:00 Når: Søndag 26.mai

Bruk søndagen ute på tur! I løpet av turen bestiges disse toppene: Ulvanuten, Vassfjellet, Mattirudla ( Lutsifjell) , Bjørndalsfjellet, Fjogstadnuten, Dalsnuten og Kollirudla.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjerinnen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert: