Kultur

Ny Viking-låt herjer på Spotify

Tro det eller ei: Trygve Wieses og kid jokis remake av «Me e Viking» gjør det veldig bra på Spotify.

Oppdatert:
 • Magnhild Mostad
Joakim Harestad Haukaas (kid joki) og Trygve Wiese i studio for nyinnspillingen «VIKING».

Låten «VIKING» har opp imot 12.000 streams hver dag for tiden. Tidligere i uka klatret den opp på en andreplass på Spotify-lista «Norway Viral 50», med avspillinger fra hele landet.

Dette er altså ikke kun en låt for alle Viking-supporterne der ute.

 • Følg Byas på Facebook!

Utradisjonell fotballåt

– Det første som slo meg var at det er det verste ugresset som sprer seg raskest. Neida, men jeg lurte jo på hva vi hadde stelt i stand; en fotballsang hører jo liksom ikke hjemme der, sier Wiese og ler.

Dette var Trygve Wieses første reaksjon da han hørte at sangen «VIKING» hadde nådd viral-listen på Spotify i påskeferien, hvor sangen klatret til topps og fortsatt holder seg der, tre uker senere.

15 år etter slippet av kultklassikeren «Me e Viking», som er blitt elsket like mye som hatet opp gjennom årene, trengte den altså en oppussing. Resultatet ble en utradisjonell fotballsang, noe som også var målet, sier Wiese.

– «VIKING» er en låt for alle – enten man er fotballsupporter eller ikke. Det er fortsatt en Viking-låt, men det at den ikke høres ut som en fotballåt, gjør at den blir mye mer anvendelig. Jeg får stadig videoer og
tags i sosiale medier av folk som koser seg med låten, enten de er på fest, trening eller biltur. Da tenker jeg vi har lykkes med det vi ønsket å få til, forteller han.

Fotballåten havnet på Norway Viral 50 tidligere denne uka.

En ny kakerlakk?

I mars sa den suksessfulle siddisprodusenten kid joki, også kjent som Joakim Harestad Haukaas, til Aftenbladet at originallåta «Me e Viking» hadde et catchy refreng.

Refrenget blir fortsatt brukt i den nye versjonen, og dette tror Wiese er noe av grunnen til at den gjør det så bra.

– Vi har bygget videre på en låt som folk kjenner og som var blant de mest spilte på TV og radio i flere år etter utgivelsen. Låten skapte mye engasjement den gang, så gjenkjennelsesfaktoren i refrenget bidrar nok også til at den igjen borer seg inn i hjernebark over det ganske land, sier Stavanger-mannen.

Trygve Wiese er glad for alt engasjement rundt låten «VIKING».

Det kommer alltid til å være delte meninger, og det gjelder også låten «VIKING». Dette ser Wiese på som utelukkende positivt.

– Det verste som kan skje en låt er jo at ingen bryr seg!

– Du har jo tidligere omtalt «Me e Viking» som «en kakerlakk som nekter å dø». Ser du de samme tendensene til nyslippet?

– Det er tidlig å si, men hvis tallene fortsetter som nå, har de som elsker låten mye å glede seg til, mens de som ikke er fan kanskje går en tung tid i møte, ler Wiese.

Vender tilbake til gressmatta

«Me e Viking»-sangeren har ingen ambisjoner om noen videre musikkarriere, men om ikke lenge skal han tilbake der det hele startet - på Viking Stadion, nå SR-Bank Arena.

For 15 år siden åpnet Viking Stadion, og da hadde Wiese æren av å synge kultklassikeren for fullsatte tribuner. Den 16. mai i år er han tilbake på gressmatta når Viking møter Stabæk, for å opptre nok en gang.

– Jeg fikk oppfylt guttedrømmen på Viking Stadion i 2004. Det var stort for et ungt Viking-hjerte, og det blir garantert mye følelser når jeg nå vender tilbake der det hele startet. Jeg krysser fingrene for at et fullsatt stadion heier Viking frem til seier, og at publikum drar hjem i godt humør. Og med en viss Viking-sang på hjernen, avslutter han med et smil.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Stavanger-artisten Solå er månedens urørt

LES MER:

Hobbyen til «alle» guttene på barneskolen har blitt deltidsjobben til Morten (24)

LES MER:

Herman (18) dropper russetiden

Publisert:
Oppdatert:
 1. Norsk musikk
 2. Sport
 3. Viking
 4. SR Bank

Supportersangen er elsket og hatet. Nå er musikkvideoen her!

«Me e Viking» ble skrevet om tidligere i år. Når musikkvideoen skulle spilles inn, ville artisten gjøre noe helt nytt.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Nå skal Hivju satse på viking-reality
  2 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  10 steder vi savner i Stavanger
  2 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  Har fått ny jobb
  2 ÅR SIDEN
 4. KULTUR
  Dette visste du kanskje ikke om «Regå»
  2 ÅR SIDEN
 5. KULTUR
  Bandet til Mathias fra Tau er månedens urørt
  2 ÅR SIDEN
 6. KULTUR
  Redd for at favorittkarakteren din skal dø i sesong 8? Her kan du få svar
  2 ÅR SIDEN