Kultur

Latinomusikk topper på YouTube

Daddy Yankees «Con Calma» topper YouTubes liste over årets mest sette musikkvideoer på verdensbasis.

Publisert:

 • NTB

Musikalsk toppmøte under årets Billboard Latin Music Awards i april i år: Disse fire karene er å høre på fire av YouTubes mest sette musikkvideoer globalt. F.v. J Balvin, Ozuna, Daddy Yankee og Anuel AA. FOTO: Eric Jamison / TT NYHETSBYRÅN

Låten , der reggaeaton-artisten fra Puerto Rico har inkorporert canadiske Snows 1992-låt «Informer», har fått over 1,6 milliarder visninger etter at den ble publisert i januar.

På andreplass følger den spanske nyflamencoartisten Rosalía i selskap med colombianske J. Balvin og musikkvideoen til «Con Altura», med 1.1 milliarder visninger.

 • Følg Byas på Facebook!

De fem første plassene på YouTubes globale liste innehas av latinolåter ifølge BBC. For på de neste tre plassene følger Anuel AA – fremadstormende trapartist fra Puerto Rico med to sanger: «Secreto» i selskap med Karol G og «China» med Daddy Yankee, Karol G, Ozuna og J. Balvin om bord.

Musikkvideoen til «Con Calma» får du her:

På femteplass kommer Jhay Cortez med No Me Conoce» i remiksversjon med J. Balvin og Bad Bunny. På en sjetteplass følger Shawn Mendes og Camila Cabellos storhit «Señorita», fulgt av låten «Rowdy Baby» med Sai Pallavi og Dhanush, hentet fra den tamilskspråklige filmen «Maari 2».

Åttendeplass går til «Kill This Love» med den sørkoreanske jentegruppen Blackpink – før Billie Eilish og Ariana Grande runder av på de neste to plassene med henholdsvis «Bad Guy» og «7 Rings».

Dette er ifølge BBC tredje år på rad at latinolåter topper YouTubes globale liste, noe ekspertene mener gjenspeiler Latin-Amerikas økende betydning i musikkbransjen: Det er verdens raskest voksende musikkmarked, der inntektene økte med 16.8 prosent i fjor. Særlig Brasil er viktig.

– Uten tvil har det alltid vært høyt musikkforbruk i Brasil, et land som har musikken nær hjertet. Men på grunn av opphavsrettsovertramp ble det aldri gjenkjent. Da musikkforbruket begynte å anta strømmeform, ble resultatene imponerende, sier Afo Verde, sjef for Sony Music Latin Iberia.

LES OGSÅ:

LES MER:

Hun er mest strømmet i 2019

Publisert:

 1. Musikkvideoer
 2. youtube

«All of Me» er den mest spilte kjærlighetslåten

Fra strømmehold meldes det at John Legend-låten «All of Me» er den mest spilte kjærlighetslåten – altså den som spilles mest i disse Valentinsdag-tider.

Publisert:

 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Dette er Eurovision-vinnerne - på Spotify
  3 MÅNEDER SIDEN
 2. KULTUR
  Hun er den mest strømmede artisten i år
  8 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Vil starte nytt pizzaeventyr: – Vi ser for oss 100 til 150 utsalgssteder over hele landet
  9 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Dette tjente våre lokale influensere og gamere
  9 MÅNEDER SIDEN
 5. LIVSSTIL
  Over 170.000 måltider reddet i Stavanger og Sandnes via app
  7 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  6 grunner til at Stavanger er en bedre by enn Bergen
  7 MÅNEDER SIDEN