Hvor godt kjent er du på utestedene i Stavanger?

Test deg selv i denne quizen!

På Skagenkaien er det fortsatt en slags julestemning.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Har du planer om å ta en tur på byen i Stavanger i helga? Går du og dine venner på samme sted hver helg, eller er du typen som går bar-til-bar?

Test deg selv på hvor godt kjent du egentlig er med utelivet.

Fasit står helt nederst i artikkelen.

Kommenter gjerne hvor mange riktige du hadde.

P.s. det er ikke lov å jukse!

Følg Byas.no på Facebook!

1. Stor dansefaktor

*Hint: Utestedet som også er nattklubb, har høy diskofaktor og en beliggenhet over to etasjer i Stavanger.

Her har du kanskje svingt deg rundt, eller rista på rumpa en lørdagskveld. Etter at andre utesteder stenger, blir det lange køer for å komme inn hit.

2. Mye øl

Hint: Har du vært skikkelig øl-tørst har du kanskje havnet i akkurat denne baren. Utestedet er faktisk nummer to på listen over de som skjenker mest øl i Stavanger.

Ser du godt etter, finner du kanskje navnet på utestedet i bildet... Trude Langholm på bildet ble kåret til Norges beste ølkelner for tre år siden.

3. Ofte konserter

Hint: Kanskje har du sett disse toalettene før, men du har også kanskje fått med deg en rekke konserter her inne. Utestedet åpnet i oktober 1987, og har nylig endret aldersgrense fra 18 til 20 år.

Denne blir kanskje litt vrien, men prøv likevel. Tenk på et utested som har vært i Stavanger lenge.

4. Etablerte menn

Hint: Har du vært her, kjenner du kanskje igjen stedet ved å se bildet. Men for dere som kanskje bare har hørt om stedet, så beskrev Aftenbladet gjestene på dette stedet slik i 2009: Mann, forsiktig etablert, med samboer og kanskje også ett barn. Han har jobb og ofte også egen bolig. Jobber: Internett/telefoni, media/forlag, offentlig forvaltning, utdanning/forskning, helse/omsorg, oljå. Fotballinteressen er topp og gjesten sluntrer ikke unna treningen selv heller. Han liker rock og til og med litt metall. Lytter på P3 og stemmer Høyre/Ap.

Dette utestedet var kandidat i kategorien beste utested i Aftenbladets «Aller best»-kåring for tre år siden.

5. Både lese og drikke

Hint: Dette stedet har du kanskje både drukket kaffe og øl. Her kan du både danse, spille spill eller bare se ut på de fine fargene.

Tom H. Brekke er en kjent aktør i Stavangers musikkmiljø og uteliv. I dag er han innehaver av dette utestedet.

6. Fotball

Hint: Det er mange steder i byen der en kan sitte å se fotball som her. På dette utestedet har du kanskje også sotte ute i frisk luft.

Stian Meling (f.v.), Phuong Ba Nguyen og Duc Ly Minh ser fotball på tv-skermen på utestedet

7. Avissted

På dette utestedet kan du ikke bare komme for å kjøpe deg noe å drikke, men du kan lese et utvalg av aviser, både dagsferske og flere hundre år gamle som henger på veggene.

Jazzforum har arrangert lørdagsjazz en rekke ganger på dette utestedet, men det er kanskje mest kjent for sine aviser.

8. Høy beerpong-faktor

Hint: Har du spilt beerpong på dette utestedet, kjenner du deg igjen på bildet fra fadderfestivalen i år. Stedet spiller også mange gamle slagere.

Under fadderfestivalen var det mange som kastet seg på beerpong-leken.

9. Mange foredrag

Hint: Her har du kanskje vært på et foredrag, en debatt eller andre arrangement i forbindelse med litteratur. Stedet skal være en møteplass for alle som har interesse for kunst-, kultur- og samfunnsdebatt.

«Alexander L. Kielland»-ulykken ble nylig diskutert på denne plassen. Her bilde av Bjørn Vidar Lerøen, oljehistoriker og spesialrådgiver i Norsk Olje og Gass (f.v), Roy Erling Furre, nestleder SAFE, Ommund Stokka, leder Arbeidslivsavdeling, Industri Energi, debattleder Torunn Egge Roux (med ryggen til) og journalist og forfatter Ellen Kongsnes.

10. Temafester og dansegulv

Hint: Utestedet over to etasjer har et svært dansegulv der du ofte kan få med deg konserter. Stedet har ved flere anledninger hatt kostymefester der de oppfordrer folk til å kle seg ut etter tema.

Slik feiret Oilers gullet på dette utestedet da de vant.

Fasit

Vær ærlig nå: hvor mange klarte du egentlig?

1. Hexagon Nattklubb

2. Cardinal

3. Checkpoint Charlie

4. Gnu

5. Bøker og Børst

6. Dickens

7. Newsman

8. Gossip

9. Kåkå Kverulanturen

10. Hall Toll

Mer fra Byas:

Publisert: