Punken blomstrer langs jærkysten – Hils på Psyko Blasfemi

Om du trodde Jæren bare var tilholdssted for fjos-stank, gråe strender, sleden gris og setninger som begynner med «Æg hæ våre», så tar du feil. En gjeng med 18-åringer bringer pønken til distriktet, og kan visstnok bli «the next big thing».

Publisert:
Veldig unge, og akkurat passe forbanna.

Det blir en del banneord når en skal intervjue unge voksne som står bredbent på rocke-grenen i samfunnet, og da er det meste akkurat slik de skal være. Til helgen varmer Psyko Blasfemi opp for nestor-bandet Purified in Blood.

LES MER:

På denne festivalen er det lurt å ha med seg hørselvern

Martin Sørmarken Håland, Kornelius Særheim Orre, Ørjan Tellevik og Jon East Aniksdal spiller til dans på Martinique.

No sleep ’till ungdomsklubben

Kvartetten fra Bryne (minus én som kommer båt-faren fra Bergen) hadde sin spede start i februar 2017. Møllekjelleren, ungdomsklubben på Bryne, var stedet.

– Terje fra Skambankt var en av de som bygde opp stedet, og var en av de som motiverte oss mye i begynnelsen, forteller frontkjemper/vokalist, Martin Sørmarken Håland.

For those about to rock med de store gutta...

Etter mye øving på en to-tre-ganger-i-ukentlig basis, begynte spillejobbene å balle på seg. Fra spilling for medelever og forbundsfeller, ble det pogo-dansing på selveste Ranglerock. Så ringte Kvelertak.

Mye hår, mye energi.

– Maciek fra Kvelertak hadde hørt demoene våre på Soundcloud og ville ha oss med som oppvarmingsband på Tou Scene. Det var heeelt sykt, forteller Håland.

– Et av norges aller største band vil ha deg som oppvarmingsband, hvordan er det?

– Jeg har hørt mye på Purified, Kvelertak og Silver, men hadde jo aldri drømt om å få spille med «big boyså», smiler Håland.

– Dere har unektelig et stort potensial, hva tror du er grunnen til at dere får bli med?

– Vi er jo unge og spreke, og de vil ha oss frem i lyset. Det er (...) så kult, supplerer Håland.

Stiller seg på barrikaden, men lar bilen stå foreløpig

Det er to lærlinger og to gymanister som utgjør bandet. Spillejobbene har ikke latt vente på seg, men suksessen må forbli geografisk begrenset enn så lenge.

– Ingen av oss har lappen, så det er litt pes å bevege seg rundt. Vi spilte på Tysvær en gang i forbindelse med UKM, men vi takket nei til å bli med videre. Det var ikke helt veien vi ville gå, forteller vokalisten.

Klær på overkroppen er oppskrytt, skal man tro rocke-vitere.

Travelt til jul

– Stavangerhistorien er full av band som viser prov på å gå en lysende rockekarriere i møte, men så flytter de fra hverandre for å skolere seg eller produsere avkom. Er det sjans for at det blir skjebnen deres?

– Ikkje f...

– Liker spiriten, men må ta hensyn til leserne som liker det formelt og søndagsskoleverdig...

– Ikke tale om. Vi har planer om å holde det gående.

– Og de umiddelbare planene...?

– Etter Purified neste helg står oppvarming for Sibiir for tur, det er i Sandnes i desember. Så får vi ta det litt rolig til nyåret, nå har det vært veldig mye spilling siden august. Lange dager med jobb, og så spilling og... kanskje litt promille.

Publisert:

Tasta – ny hovedleverandør av rock

Rogaland var i nær fortid ansett som en av landets fremste leverandører av barske rytmer, med band som Kvelertak og Purified in blood fremst i korstoget. Musikken har myknet litt til, og noen av våre ivrigste lokale rocketraktører befinner seg langs ferdselsårene rundt Tasta bydelshus.

Publisert: