Kultur

Eili Harboe og Herman Tømmeraas i gang med innspilling av moderne skrekkfilm

Eili Harboe og Herman Tømmeraas har hovedrollene i «Marerittet», som er under innspilling og beskrives som en moderne skrekkfilm.

Oppdatert:
 • NTB

«Marerittet» handler om en ung kvinne som sliter med mareritt etter at hennes nyfødte baby dør. I marerittene blir hun gravid med en demon, som leter etter en vei inn i vår verden. I hovedrollene som det unge paret ser vi Herman Tømmeraas og Eili Harboe. FOTO: Handmade Films in Norwegian Woods / Nordisk Film Distribusjon

Bak står skaperne av «Tunnelen». Kjersti Helen Rasmussen skrev manus til «Tunnelen», og gjør nå sin debut som spillefilmregissør med «Marerittet».

 • Følg Byas på Instagram!

Tidligere har hun skrevet manus til blant annet «Varg Veum – Din til døden» og «Villmark 2». Hun har tidligere fortalt NTB at hun alltid har vært svært interessert i hvordan sjangerfilm kan løfte blikket og stille de store spørsmålene, enten det er science fiction, krim eller grøsser.

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for sjangerfilm. Jeg synes de beste filmene er de som gir deg noe ekstra, i tillegg til at de er gode dramaer også i bunnen.

Nå lager hun det som kalles en moderne skrekkfilm – med skuespillerne hun kaller sine toppvalg i hovedrollene.

LES MER:

Skuespiller Eili Harboe og filmregissør Stian Kristiansen har giftet seg

Stavanger-skuespiller Eili Harboe (26) i hovedrollen som Tale i «Kyss meg for faen i helvete» fra 2012. FOTO: Ukjent

– Jeg er vanvittig heldig som får jobbe med to av Norges dyktigste unge skuespillere. Vi jobber alle hardt for å lage en film som vil fungere på det store lerretet, og jeg er trygg på at Eili og Herman vil skape liv i rollefigurene på en måte som når helt ut til publikum.

Eili Harboe har spilt i filmer og serier som «Thelma», «Bølgen», «Beforeigners», «Prosjekt Z» og «Askeladden», mens Herman Tømmeraas er kjent fra «Skam», «Ragnarok», «Ninjababy» og «Semester».

LES MER:

Selvironisk stjernerekke trår til i norsk zombiefilm

Herman Tømmeraas (t.v) sammen med «Skam»-kollega Thomas Hayes. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

De spiller det unge paret Mona og Robby som nettopp kjøpt sin første leilighet sammen, et oppussingsprosjekt i en gammel bygård. Mens Robby bruker all sin tid på jobb, pusser Mona opp leiligheten alene. Etter at en familietragedie rammer paret i naboleiligheten, begynner Mona plutselig å plages av voldsomme og uvanlig livaktige mareritt. Nettene blir etter hvert så ille at hun søker hjelp hos en søvnekspert for å lære å ta kontroll over det hun opplever i de skremmende drømmene.

Samtidig som hun innser at marerittene er noe mer enn bare drømmer – som om noe eller noen prøver å bryte gjennom til vår verden, oppdager Mona at hun er gravid og må ta et dramatisk og kanskje livsfarlig valg for å beskytte seg og sin unge familie.

«Marerittet» blir å se på kino høsten 2022.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Film
 2. Norsk film
 3. filmer

Ny nordisk serie lander på HBO Max

Den svenske komiserien «Lust» er inne i HBO Max-varmen.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Dette er nytt hos Netflix, HBO og Disney+ i mai
  3 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Julian (27): – Folk lurer på hvordan jeg kan leve av dette
  2 MÅNEDER SIDEN
 3. KULTUR
  Disse nyhetene kommer hos Netflix, HBO og Disney+ i juni
  2 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Juli: Disse serienyhetene kommer på Netflix, HBO og Disney+
  22 DAGER SIDEN
 5. KULTUR
  Hun skal spille Snøhvit i ny Disney-film
  1 MÅNED SIDEN
 6. KULTUR
  Flere døde Marvel-helter kan få nye filmer
  1 MÅNED SIDEN