Kultur

Oljedirektoratet sender jærbuen Brigt (32) til Mars

På film, altså.

Skuespiller Brigt Skrettingland i månedrakt under innspillingen av "Videomøte" FOTO: AVIA Produksjon, Sondre Formo Lindheim

Han har vært frilansreporter for TV Vest, spilt hovedrollen i musikalen "I blanke messingen", spilt i musikalene "Sonny" og "Hairspray" i tillegg til en rekke roller innen filmbransjen både foran og bak kamera.

Nå er Brigt Skrettigland reist til Mars.

Det er selvsagt ikke på ordentlig at Brigt skal til Mars, men det kan se slik ut i den nye holdningskampanjen Oljedirektoratet er oppdragsgiver for.

Året er 2022 og Norge har sendt første menneske på Mars, men videoforbindelsen mellom Mars og jorden byr på store utfordringer. Utfordringer de fleste som har vært i videomøter i arbeid kan kjenne seg igjen i.

For det er ikke på kino Brigts tur til Mars skal vises.

I hvert fall ikke i første omgang. I stedet skal han hjelpe på effektiviteten i offentlig sektor, hvor den skal brukes i forkant av ... hold fast nå... videomøter!

Følg Byas.no på Facebook!

Regissør Mathias Tjøtta Odden (t.v) og fotograf Fredrik Hinsch filmer jærbuen Brigt Skrettingland på det som skal forestille månen FOTO: AVIA Produksjon, Sondre Formo Lindheim

Fikk jobben gjennom sang

Skrettingland likte manuset og bestemte seg for å reise til Oslo på audition, noe han vanligvis ikke gjør altfor ofte.

– Jeg måtte bare hive meg på, forteller han-

På audition sa regissør Mathias Tjøtta Odden at de håpte på skyfri himmel under innspilling, og uten å tenke seg om begynte jærbuen å synge Bjørn Eidsvågs sang med samme tittel.

Jeg har kjørt rundt det siste året i en gravferdbil i Stavanger med hoggtenner på.

– Regissøren kastet seg med, og jeg fikk i etterkant vite at det stod mellom meg og en annen, men jeg vant på grunn av sangen.

– Det er ingen tvil om at han hjelpte meg. Ty alltid til Bjørn Eidsvåg når sjansen byr seg, er oppfordringen hans.

Skrettingland har også vært med i filmen VampyrVidar der han spiller "bad guy" i horrorkomedien som handler om:

LES MER:

– En jærbonde som vokser opp i et kristent miljø. Han vil oppleve livet, men ender opp som en prins av mørket i syndenes by, som er Stavanger, beskrev Thomas Aske Berg til Byas tidligere i høst.

Varm innspilling

I juli begynte innspillingen som foregikk på østlandet. For at det skulle ligne mest mulig på Mars, hadde filmcrewet funnet en lokasjon med et sandtak der sanden var rødlig.

Her ble Skrettingland ikledd en stor drakt som ikke var like lett å gå med. Innspillingen traff typisk en av de varmeste dagene i sommer.

– Jeg ble nærmest kastet inn i skyggen i pausene, og de passet på at jeg fikk i meg nok vann, forteller han.

Innspillingen varte for 32-åringen bare i en uke, før han reiste hjem igjen til Rogaland.

Jærbuen har selv aldri drømt om å reise til Mars, han er ikke en gang noe særlig glad i å fly, men sier det var veldig artig å være med på.

Kjører likbil med hoggtenner

Heldigvis kom han seg trygt tilbake til Varhaug. Videoene er nå delt i sosiale medier og på Youtube, uten at de har nådd ut til så mange.

Siden de ble publisert 7. november, har bare 300 har sett hver av de på Youtube. Det tallet håper selvfølgelig Brigt at vil øke.

I disse dager er han tilbake på jorden, opptatt av å arrangere julekonserten Strålende jul som samler inn penger til Idas hjelpefond sitt arbeid blant gatebarn i Guatemala.

Og så venter han altså på at vampyrfilmen VampyrVidar kommer ut til neste år.

– Jeg har kjørt rundt det siste året i en likbil i Stavanger med hoggtenner på. Det blir totalt absurd å se seg selv på kino i en slik rolle. Jeg gru-gleder meg til det, sier han og ler.

Mer fra Byas:

LES MER:

* Nesten fire millioner har sett Eiriks (19) Snapchat-video

LES MER:

* Over 100.000 har sett ny Izabell-video!

LES MER:

* Vegar Hoel danser med politiet i den nye Kriminell Kunst-videoen

Publisert:

  1. Underholdning

«VampyrVidar» er endelig på kino - åtte år etter at ideen oppstod

Vampyrvidar, som er en av Norges mest bereiste filmer, har høstet gode tilbakemeldinger i det store utland. Nå er filmen på kino i hjemlandet!