Kultur

– Du får se noe som ingen noensinne vil få se igjen

Snart blir det fast improteater på denne scenen.

Målet er å få et fast improteatermiljø på Stavangeren. Her fra en helt annen forestilling, ed Dag Schreiner. FOTO: Anders Minge (arkivfoto)

LES MER:

Det begynte i fjor, da humorshowet Improbonanza hadde sin første forestilling i Stavangeren.

Siden ble det holdt et par show på våren, men neste uke er det altså klart for ny høstpremiere på improteateret ImproBonanza.

Følg Byas.no på Facebook!

– Finn fram barnet i deg

Kort fortalt er improteater (eller teatersport, som det også kalles) en forestilling hvor det ikke er laget manus på forhånd. Her er publikum med på å lage settingen for hvor skuespillerne er, og relasjonen mellom dem. Altså noe de kan improvisere ut fra.

– Her kan du gjøre som publikum på barneforestillinger, finne fram barnet i deg og brøle ut fra salen. Ingen forestilling blir lik, sier daglig leder Hans Petter Jørgensen i Stavanger Scenedrift As.

Christian Eriksen og Hans Petter Jørgensen blir å se på scenen i Stavangeren i høst. Her fra familieforestillingen om Svartnissen. (arkivfoto) FOTO: Kristian Jacobsen

Ringrever møter musikere

Som konferansier er det han som henter innspillene fra salen, som 15. september går til Espen Hana, Christian Eriksen, Tomas Alf Larsen, Andreas Lagesen, Hanne Vasshus, Torfinn Nag og Ole C. Ertvaag på scenen. Musikere er Arne Hovda og Anders Brunvær Hauge.

– Målet er å bli en gjeng på 15-20 stykker, så vi kan variere litt hvem som er på scenen. Det som er litt kult, er at de er fra ulike muljøer. Gamle ringrever som Nag og Haga møter yngre skuespillere som Eriksen og Ertvaag. Men så har du jo Hanne Vasshus som i utgangspunktet er musiker. Og Thomas Alf Larsen, som har gjort mye rart, sier Jørgensen.

Det er jo noen øyeblikk med ren kunst, hvor alt klaffer.

I fjor var noe av greia i showet å gjenskape Facebook-statuser og profilbilder. Det har de gått litt bort fra nå.

– Tempoet og spontaniteten lider litt når noe skal vises på en skjerm. Så nå blir det ren impro, men det blir gjerne konkurranser mellom to lag på scenen, sier Jørgensen.

Ole C. Ertvaag er blant de som skal først ut på improscenen.

Inspirert av Oslo

Nå er planen å ha forestilling en torsdag i måneden, i alle fall fram til jul.

– Vi ønsker å få en fast improscene i Stavanger, slik det er på Det Andre Teateret i Oslo. De er enormt flinke, der er det alltid stappfullt hus. Der har de masse ulike kvelder, med musikalske temaer, krim, og egen såpeserieimpro en gang i uka. På sikt kan det gjerne også bli aktuelt her, sier Jørgensen.

Så hva kan publikum forvente seg her?

– Jeg lyger hvis jeg sier at det blir seriøst. Det er veldig lite alvor, det meste av det vi gjør havner i komisjangeren. Men det er jo noen øyeblikk med ren kunst, hvor alt virkelig klaffer. Så er det jo en risiko for å tryne så sinnsykt kraftig, men det er jo også morsomt for publikum. Så vet du at du får se noe ingen andre noensinne får se igjen.

Publisert:

 1. Stavanger
 2. Underholdning

9 ting du kan gjøre i helgen

Helg! :)

Relaterte artikler

 1. KULTUR

  Kjekke ting som skulle skjedd denne helga

  3 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT

  15 ting du kan gjøre i helga

  2 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT

  Slik blir Storhaugfestivalen

  4 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT

  I Oslo strakk køen seg rundt kvartalet. Nå kommer showet til Stavanger!

  2 ÅR SIDEN
 5. AKTUELT

  11 ting du kan gjøre i helgen

  3 ÅR SIDEN
 6. KULTUR

  Enda mer drive-in-underholdning på Forus til helgen: – Ingen av oss har gjort noe lignende før

  28 DAGER SIDEN