Kultur

Dette er Årets "ord" i 2015!

Men i år er det ikke et ord, men en emoji - og en ikke hvilken som helst emoji!

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal/Krsby.no
LOL: Denne emojien har så å si tatt over for LOL.

Oxford Dictionaries kårer hvert år Word of the Year, og i år har den gjeve "prisen" gått til en emoji. Altså ikke et ord. Dét er første gang i historien.

Følg Byas.no på Facebook!

Emojien har et offisielt navn: "Face with Tears of Joy", og ble valgt ut blant annet fordi det representerte stemninga i 2015 best.

LES MER:

Ifølge[ Oxford University Press](http://blog.oxforddictionaries.com/2015/11/word-of-the-year-2015-emoji/) er dette emojien som ble brukt mest i hele verden i 2015 .

Faktisk så mye som 20% av alle emojis brukt i Storbritannia i år var akkurat den. En solid økning fra 2014, da bruken var på fire prosent i samme land.

Ordet emoji har hatt en lignende stigning i popularitet, og Oxford trekker frem emojiers evne til å krysse språkbarrierer som en av årsakene til den økende bruken.

LES MER:

Men bruker du emojiene riktig? Her er 7 misforståtte emojis!

Den har blitt brukt av flere kjendiser og merker, og er vel en følelse du som leser også kjenner deg igjen i.

LES MER:

"Face with Tears of Joy" er og mildt sagt et godt alternativ til endeløse "hahahahaha" eller "hehehehehe" eller LOL. De andre ordene som var kandidater til årets pris var ad blocker, Brexit, Dark Web, on fleek, refugee, sharing economy - og selvfølgelig, lumbersexual .

LES MER:

Dette betyr emojiene på Snapchat

Publisert:
  1. Underholdning

Dette er årets ord

Jepp, du leste rett.

Publisert:
  • Magnus Nødland Skogedal