Netflix planlegger serier basert på Roald Dahls bøker

Netflix har kjøpt rettighetene til flere av Roald Dahls bøker.

Publisert:
  • NTB
Roald Dahls «Matilda» har blant annet blitt musikal, nå kan den også bli en Netflix-serie.

Blant annet planlegger strømmetjenesten å gjøre animasjonsserier av «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Matilda», melder Variety – som også melder at planene skjer med tillatelse fra Dahls familie.

Melissa Cobb, sjef over Netflix' barnetilbud, sier at historiene kommer til å utspille seg i det samme universet – der også enkelte karakterer kan komme til å figurere i flere serier.

– Det kommer til å bli røde tråder mellom dem. Vi vil animere seriene i samme stil som originalbøkene var laget i, forteller hun videre.

Arven etter Roald Dahl skal igjen gjøre seg gjeldende. Netflix planlegger å lage animasjonsserier basert på bøkene hans. Her er forfatteren fotografert med kona Patricia Neal og datteren Lucy Neal Dahl i 1966.

Når Disney starter sin egen strømmetjeneste, kommer de til å ta bort alle sine filmer fra Netflix, som nå ser at de må satse mer på barn. Roald Dahl-seriene kommer til å produseres i løpet av neste år, skriver TT.

En biografisk film om Roald Dahl er også på trappene, med «Downton Abbey»-stjernen Hugh Bonneville i rollen som forfatteren – og svensk-britiske Rebecca Ferguson i rollen som kona, Patricia Neal.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Disse seriene gleder vi oss til i desember

LES MER:

Disse julekalenderne vises på TV i år

LES MER:

Julekalender fra UiS får internasjonal oppmerksomhet

Publisert:

Håper TV-serie inspirerer folk til å åpne seg mer

Fredrik Backman er mannen bak suksessromanen «En mann ved navn Ove», som siden ble en like populær film. Nå har forfatteren gitt næring til en ny TV-serie, med romanen «Folk med angst».

Publisert:
  • NTB