Netflix planlegger serier basert på Roald Dahls bøker

Netflix har kjøpt rettighetene til flere av Roald Dahls bøker.

Roald Dahls «Matilda» har blant annet blitt musikal, nå kan den også bli en Netflix-serie. FOTO: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

Blant annet planlegger strømmetjenesten å gjøre animasjonsserier av «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Matilda», melder Variety – som også melder at planene skjer med tillatelse fra Dahls familie.

Melissa Cobb, sjef over Netflix' barnetilbud, sier at historiene kommer til å utspille seg i det samme universet – der også enkelte karakterer kan komme til å figurere i flere serier.

– Det kommer til å bli røde tråder mellom dem. Vi vil animere seriene i samme stil som originalbøkene var laget i, forteller hun videre.

Arven etter Roald Dahl skal igjen gjøre seg gjeldende. Netflix planlegger å lage animasjonsserier basert på bøkene hans. Her er forfatteren fotografert med kona Patricia Neal og datteren Lucy Neal Dahl i 1966. FOTO: AP

Når Disney starter sin egen strømmetjeneste, kommer de til å ta bort alle sine filmer fra Netflix, som nå ser at de må satse mer på barn. Roald Dahl-seriene kommer til å produseres i løpet av neste år, skriver TT.

En biografisk film om Roald Dahl er også på trappene, med «Downton Abbey»-stjernen Hugh Bonneville i rollen som forfatteren – og svensk-britiske Rebecca Ferguson i rollen som kona, Patricia Neal.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Disse seriene gleder vi oss til i desember

LES MER:

Disse julekalenderne vises på TV i år

LES MER:

Julekalender fra UiS får internasjonal oppmerksomhet

Publisert:

Netflix reduserer videokvaliteten i 30 dager

Strømmetjenesten Netflix senker bildekvaliteten på alt sitt innhold i Europa de neste 30 dagene. Formålet er å hindre at internett blir overbelastet.