Kultur

Nykommeren «Greenland» tar tet på kinotoppen

En amerikansk katastrofefilm med Gerard Butler sørget for å legge seg i tet på kinotoppen etter helgens visninger.

Oppdatert:
  • NTB

Katastrofefilm med Gerard Butler har inntatt kinoene. FOTO: Filmweb

I helgen løste totalt 6 547 kinogjengere billett til spenningsfilmen «Greenland», som har regi av Ric Roman Waugh og manus av Chris Sparling. Ved siden av Butler møter vi Morena Baccarin, David Denman, Hope Davis, Holt McCallany og Scott Glenn i rollene, og historien følger en desperat familie som prøver å komme seg i sikkerhet i dét en komet truer med å ødelegge store deler av kloden.

Forrige ukes kinovinner «Tottori. Sommeren vi var alene» legger seg på andreplass etter helgen, med 3 662 besøk. Totalt har 12 052 publikummere tatt turen for å se Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsens ferske film for hele familien.

Ytterligere to nykommere dukker opp på henholdsvis tredje- og fjerdeplass: «Brannmann Sam – klar for opptak» lokket til seg 2 496 publikummere, mens det romantiske dramaet «I Still Belive» kan skilte med et besøk på 1 495.

Sommerens store kinovinner, «Knerten og sjøormen», må denne gangen nøye seg med en femteplass på kinotoppen etter helgen, med 1 446 besøk. Hele 113 533 publikummere har totalt sett Tove Undheims spillefilmdebut som regissør.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Film

«Tenet» tar soleklar kino-tet

Nå har storfilmen «Tenet» meldt seg til dyst i Norge og havner, ikke uventet, på toppen av kinolisten etter helgen.

Publisert:
  • NTB