Inspirert av «The Crown» skal den spanske kongefamilien til pers: – En gullgruve

Den spanske regissøren Javier Olivares har «The Crown» som inspirasjonskilde når han akter å gi spansk TV-publikum historien om ekskong Juan Carlos.

Oppdatert:
Dronning Elizabeth II (t.v.) sies å være lite begeistret for «The Crown» sin fremstilling. Nå kommer en spansk utgave – viet ekskong Juan Carlos (t.h.) av Spania. Her er de to fotografert under et statsbesøk i Spania i 1988.

TV-serien skal hete «El Rey» – «Kongen» – og tre sesonger er allerede planlagt om kongen som abdiserte i 2014 og i fjor gikk i eksil etter mistanker om skattefusk, melder SVT.

Den spanske kongefamilien blir neppe særlig mer begeistret enn det som det hevdes at den britiske er for «The Crown»-skildringen.

Javier Olivares har delvis basert handlingen på Pilar Eyres bok «Yo, el Rey» og sier dette til El Pais:

– I boken fant jeg en fortellermessig gullgruve. Hun beskriver hans barndom i eksil, forholdet til faren Don Juan de Borbón og hans første kontakter med Franco.

Claire Foy og Matt Smith i rollene som unge dronning Elisabeth og Philip.

Når den spanske varianten av «The Crown» får premiere, vites ikke.

Olivares har tidligere laget dronningserien «Isabel», om dronning Isabella I av Castilla, også kalt Isabella den katolske. Da hun giftet seg med Ferdinand av Aragon i 1469 ble det en såkalt personalunion som ble grunnlaget for den spanske stat.

Publisert:
Oppdatert:

TV-seriene å glede seg til i høst

Strømmetjenestene kappes om å by oss på stadig mer påkostede serier. Kampen om høstens TV-seere er knallhard, og vi lister opp noen norske og internasjonale godbiter.

Publisert:
  • NTB