Ridley Scott bekrefter at det blir TV-serier av «Blade Runner» og «Alien»

Filmskaperen Ridley Scott bekreftet denne uken at han vil lage TV-serier av to av sine mest berømte science fiction-filmer, «Blade Runner» og «Alien».

Publisert:
Harrison Ford i «Blade Runner» fra 1982. Nå skal historien tas til TV-universet.

Det er snakk om live-action, og Ridley Scott fortalte BBC at han allerede har skrevet manus til pilotepisoden samt det han kaller «bibelen» – som er planen for en ti episoder lang serie.

– Og med «Aliens» skjer det samme. «Alien» skrives det nå en pilot for, røpet Ridley Scott da han gjestet London i forbindelse med «House of Gucci»-premieren.

Den originale «Blade Runner»-filmen, der handlingen foregikk i et dystopisk Los Angeles i 2019, hadde premiere i 1982 med Harrison Ford i hovedrollen.

Sigourney Weaver i «Alien»-filmen fra 1979.

Senere har det kommet en oppfølger, kalt «Blade Runner 2049» med Ford og Ryan Gosling, og en animeserie kalt «Blade Runner: Black Lotus» hadde premiere tidligere denne måneden.

Den første «Alien»-filmen dukket opp i 1979 med Sigourney Weaver og Tom Skerritt om bord, og fikk tre oppfølgere – så vel som såkalte prequels og en «Alien vs. Predator»-film, tegneserier og videospill.

Tidligere har FX-kanalsjef John Landgraf sagt at det som er i serievente, er den første «Alien»-handlingen som utspiller seg på jorden.

LES MER:

«Bodyguard» kommer tilbake – i ny versjon

Publisert:

Det blir en fjerde sesong av «The Boys»

Bare en uke etter premieren på tredje sesong av «The Boys», kunngjør Amazon at det også er en fjerde sesong i vente.

Publisert:
  • NTB