«Broen»-manusforfatter med ny krimserie med Sofia Helin

Manusforfatteren fra «Broen» har fått klarsignal for en ny krimserie der Sofia Helin har hovedrollen.

Publisert:
Sofia Helin slik hun var å se som Saga Norén i «Broen».

– Jeg vil alltid gjerne jobbe med talentfulle og interessante folk som manusforfatter Camilla Ahlgren. Det er fantastisk å gjenforenes med dette prosjektet, for å gå i dybden i den kreative prosessen og utfordre hverandre på nye måter, sier Sofia Helin i en uttalelse.

Det er ifølge Deadline snakk om en krimdramaserie viet lederen for en gruppe som etterforsker såkalte cold cases i Sverige. «Fallen» er den internasjonale tittelen på serien, der Sofia Helin spiller Iris Broman, som leder Kalla Fall-gruppen.

På grunn av en personlig tragedie flytter hun fra Stockholm til Ystad i Skåne for å bo med halvsøsteren Kattis, som skal spilles av Hedda Stierstedt – blant annet å se som volve i «Beforeigners». Så blir en gammel sak aktiv igjen, og snur alt på hodet, inklusive livene til flere av de involverte.

LES MER:

Kristoffer Joner snart å se i andre runde «Maskineriet»

Sofia Helin fotografert i forbindelse med «Atlantic Crossing»-serielanseringen i 2020.

Innspillingen begynner om kort tid i Malmö og Ystad, og serien skal lanseres i 2023. Bak står C More og TV4 sammen med Film i Skåne, Filmlance og tyske ZDF.

Camilla Ahlgren var hovedforfatter på Hans Rosenfeldts betydningsfulle scandi noir-serie «Broen». Den nye serien skriver hun sammen med norske Martin Asphaug, for øvrig Ahlgrens ektemann, og Alex Haridi, ifølge bransjenettstedet. Regi blir ved Linnea Roxeheim og Olof Spaak.

Samtidig har Ahlgren også skrevet den kommende TV-serien «Vargasommer» med nettopp «Broen»-skaperen Hans Rosenfeldt – noe som er første gang siden 2011-suksessen.

LES MER:

Ny nordisk serie med Sofia Helin lander på HBO Max

Publisert:

TV-seriene å glede seg til i høst

Strømmetjenestene kappes om å by oss på stadig mer påkostede serier. Kampen om høstens TV-seere er knallhard, og vi lister opp noen norske og internasjonale godbiter.

Publisert:
  • NTB