Ny episode av «Smellen»: Da Caroline så dådyrøynene til Stian Blipp, kom tårene

Caroline var 17 år, uredd og drømte om å bli sanger. Hun meldte seg derfor på Idol-audition, men før opptredenen slo nervene inn for fullt.

Publisert:

– Det var alle slags mulige følelser. Den dagen der kommer jeg aldri til å glemme.

17 år gamle Caroline sitter spent på toget fra Sandnes til Stavanger, fylt til randen av forventninger.

Med magen full av sommerfugler og en svær energidrikk i hånda spurter hun fra togstasjonen til konserthuset hvor noen heldige får sin Idol-audition filmet og sendt på TV.

– Jeg ser bare den lange køen!

Caroline er ekstremt utadvendt og positiv, men til og med det kan ikke hindre at man noensinne blir skikkelig, skikkelig nervøs.

Etter å ha møtt sin store helt Stian Blipp og til og med tatt en selfie med ham, blir hun de andre håpefulle geleidet videre inn i et svært rom.

Plutselig roper noen hennes nummer, og hun begynner å kjenne at hun ikke er like tøff som hun trodde.

– Når jeg går gjennom den lange gangen inn til dommerne, føles det ikke ut som om jeg er i min egen kropp engang.

Da hun kommer inn i selve audition-rommet, blir hun overveldet.

– Den eneste jeg husker at satt der var Kurt Nilsen, og det var masse lyskastere og kameraer overalt- Jeg kjenner at nå - nå gjelder det!

Men idet hun begynner å synge merker hun at hun ikke klarer å stoppe skjelvingen i stemmen, og Idol-dommerne ser ikke begeistret ut...

Med i studio er indie- og soulmusiker Christian Beharie! Da han var yngre hadde han skikkelig sceneskrekk, og nå har han mange gode erfaringer og triks for å mestre nervene når de kommer snikende. I tillegg er psykiater Tor Ketil Larsen med for å fortelle deg hvorfor du reagerer som du gjør når du er skikkelig nervøs.

Hør episoden her

Caroline innser at Idol-auditionen hennes slettes ikke går så bra som hun hadde håpet. Kurt Nilsen rister på hodet. Klarer hun å holde maska og redde opptredenen?

I studio er også artist Christian Beharie og psykiater Tor Ketil Larsen - for å gi deg sine beste nervetakle-tips!

Du finner episoden både på Spotify og Itunes - og du kan spille den av under her:

Publisert:

Slik takler du nervene best

Oppdatert: