5 streamingtips fra Cinemateket-Magnus

Ligger du i vannrett cowboystrekk på sofaen i påsken? Sjekk ut disse seriene!

HEMMELIG: Disse to utgir seg for å være et helt normalt ektepar. Det er de i og for seg, i tillegg til å være spioner for Sovjet, selvfølgelig. PRESSE
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Sølvberget og Cinematekets Magnus Cappelen er en fin fyr som kan mer enn de fleste om det som rører seg på tv- og kinoskjermen.

Les også

ti filmer du sannsynligvis ikke ante var bøker

Les også

Tommy Svela fra Purified in blood )** og **(article: 54e5d438b7db9828028b45c0|Embla Jagdum fra Frk. Fryd

Og hoste opp fem streamingtips gjorde Magnus!

The Americans

To sesonger tilgjengelig på Netflix

Fengslende plot som følger to russiske spionagenters liv i Washington under den kalde krigen. Intenst, morsomt og paranoid tidtrøyte. Jeg har bare sett episode 1, men den gir absolutt mersmak.

Top of the Lake

Miniserie tilgjengelig på Netflix

Ondskapen kreler under overflaten i en småby i New Zealand. Elisabeth Moss, best kjent fra Mad Men, gjør en glitrende rolle som etterforsker. Nydelig fotografert i New Zealands landskap, men denne gang uten hobbiter og orker.

Mini-serie laget av Jane Campion (bla. Piano).

MØTE: Detektiven Robin Griffin (Elisabeth Moss) møter 12 år gamle Tui for første gang. Like etter forsvinner Tui. PRESSE

Twin Peaks

Begge sesonger tilgjengelig på Netflix

David Lynch sin banebrytende tv-serie reddet fredagskveldene på begynnelsen av 90-tallet, etter 80-tallets såpepest fra Dynastiet og Falcon Crest. Det smått surrealistiske universet bydde på de mest mystiske karakterene på skjermen, den flotteste og skumleste musikken signert Angelo Badalamenti og en marerittfremkallende morder i form av Knausgård-dobbeltgjengeren Killer Bob.

David Lynch kommer med oppfølger i 2016.

Girls

Alle sesonger på HBO Nordic

Smart og velskrevet dramakomedie av Lena Dunham som også spiller hovedrollen. Serien følger den unge selvopptatte forfatterspiren Hannah og hennes venner i New York.

Mørk, vittig om søkende unge damer sine drømmer og flauser. Lena Dunham er perfekt som uperfekte Hannah!

NY SESONG: Sesong 4 av Girl begynte i januar. PRESSE

Upp til kamp

Miniserie tilgjengelig på Netflix

Tøff svensk raddishistorie hvor idealer oppstår og knuses i Gøteborg. Fabelaktig tidskoloritt i handlingen som forløper fra midten av 60-tallet til utover 70-tallet.

Rock, rus og politikk i dramatisk forening!

**LES OGSÅ:

Publisert: