Boys of Christmas er klare med årets låt

Kompisgjengen fra Randaberg har laget en ny julesang hvert år siden 2009. Denne gangen handler sangen om Krampus, julenissens motpart.

Publisert:
Her er årets bandmedlemmer.

For noen er det blitt en del av juletradisjonen å høre på årets låt fra Boys of Christmas.

Boys of Christmas, som består av en kompisgjeng fra Tasta og Randaberg, har laget en egen låt til ære for høytiden hvert år siden 2009.

Bandmedlemmene har kommet og gått, og i år er det Jarle Goa, Kristoffer Grude, Robin Hansen, Henning Haugland, Andreas Jåsund, Anders Ringen, Knut Rørvik og Andreas Wågenes som synger julen inn.

Krampus

– Nissens rake motsetning

Årets låt heter Krampus, og har fått navn etter en julekarakter som ikke er veldig kjent i Norge. I Østerrike, derimot, er han ifølge Kristoffer Grude svært så kjent.

– Han er på en måte motsetningen til nissen. Der nissen gir gaver, straffer Krampus, og jo verre du har oppført deg, jo verre blir det, forteller han.

Ideen om å lage en egen låt om Krampus har vært til stede lenge. Det er ikke bare-bare å finne nye juletemaer å skrive om hvert år.

Et kjapt søk på Krampus på Scanpix gir dette resultatet. Grøss.

Solgte ut desember-konserten i oktober

I år skal Boys of Christmas ha to konserter - en den 21. desember, og en den 22. desember - begge på Checkpoint Charlie.

Konserten 22. desember ble utsolgt allerede i oktober.

– Hva er det som gjør at dere er så populære, tror du?

– Vi har vel blitt en del av juletradisjonen til folk, sier Grude.

Publisert:

14. desember skal Boys of Christmas fylle storsalen på Folken: – Det blir dødskult

Hvert år siden 2009 har kompisgjengen fra Randaberg lagd en ny julesang. Når tiårsjubileet skal feires, slår de på stortromma.

Publisert: