Kultur

«Bridgerton» gir strømmeboost for klassiske versjoner av pophits

Den mye omtalte «Bridgerton»-serien har ført til flere uventede trender – som en økning i folk som leter etter korsetter på nett.

Publisert:
 • NTB
«Bridgerton» er en stor suksess for Netflix, der den følger en søskenflokk på åtte. Først ut var Daphne, som fanget sin hertug.

Nyeste trend nå er en stor økning i interessen for å høre klassiske coverversjoner av popperler. Det amerikanske strykekvartettprosjektet Vitamin String Quartet fremfører brorparten av «Bridgerton»-musikken, og har opplevd en strømmeøkning på 350 prosent i kjølvannet av kostymedramaet.

 • Følg Byas på Instagram!

Serieskaperne bak Netflix-suksessen tok nemlig i bruk en spesiell form for filmmusikk: De valgte sanger av Ariana Grande, Billie Eilish, Shawn Mendes, Taylor Swift, Celeste og Maroon 5.

De klassisk fremførte instrumentalversjonene skaper en ekstra effekt hos TV-seerne, ifølge musikkansvarlig for serien, Alexandra Patsavas: De gjenkjenner dem kanskje ikke med én gang, det kan ta litt tid.

LES MER:

Her er vinteren og vårens TV-serier

LES MER:

«Bridgerton» topper i mange land

– At ikke låtteksten er i sentrum, får du denne melodien som minner deg på den, og budskapet dukker opp i underbevisstheten i stedet for å slå deg i ansiktet, bekrefter A & R-direktør for Vitamin String Quartet, James Curtiss overfor The Guardian.

Strykekvartetten, som egentlig er et prosjekt med utskiftende musikere og arrangører bygget opp rundt et plateselskap, har siden 1990-tallet spesialisert seg på coverversjoner av populærmusikk. Til «Bridgerton» lød bestillingen på kvinnedrevne låter.

Samme instrumentalgrep har også vært i bruk i musikken til «Westworld», «Modern Family», «Gossip Girl» – og helt tilbake til «Venner for livet», ifølge avisen.

Publisert:
 1. Musikk
 2. Serier
 3. TV
 4. Netflix

Nye sesonger med «Bridgerton» på gang

Netflix' kostymedrama «Bridgerton» ser ut til å få en tredje- og fjerde sesong.

Publisert:
 • NTB

Relaterte artikler

 1. KULTUR
  Nytt «Bridgerton»-par klar for seerne
  1 ÅR SIDEN
 2. KULTUR
  Netflix: Denne serien er på topp i 76 land
  1 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  «Bridgerton»-stjernen er klar for en ny utfordring
  11 MÅNEDER SIDEN
 4. KULTUR
  Løfter på sløret om nye «Bridgerton»
  6 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  Snart vender «Bridgerton» tilbake
  6 MÅNEDER SIDEN
 6. KULTUR
  Lanserer en helt ny serie i «Bridgerton»-universet
  3 MÅNEDER SIDEN