Millionvis har sett traileren til den nye Ringenes Herre-serien

Interessen for Tolkien-universet later til å leve i beste velgående: Strømmetjenesten til Amazon fikk nær fem millioner visninger på den første teasertraileren til «Ringenes Herre: Maktens ringer» den første dagen på YouTube.

Publisert:
  • NTB
Mange fikk med seg den første teasertraileren til «Ringenes Herre: Maktens Ringer» da den ble vist under Super Bowl-sendingen søndag, og deretter gikk ut på YouTube. 

Da hadde den minuttlange traileren også blitt vist under søndagens Super Bowl-sending på amerikansk fjernsyn. Seerne får i traileren det første glimtet av Midgards andre tideverv, «før kongen, før brorskapet, før Ringen», heter det i innledningen.

Se traileren nederst i saken.

Man får også se glimt av skuespillerne, som er Robert Aramayo som den unge Elrond, Owain Arthur, Kip Chapman, Morfydd Clark – som spiller en ung Galadriel, Ismael Cruz Córdova, Will Fletcher, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Charlie Vickers, Benjamin Walker og Daniel Weyman.

Robert Aramayo spiller den unge Elrond i «Ringenes Herre: Maktens ringer»

Om handlingen heter det fra Amazon Studios at den foregår tusenvis av år før historiene i J.R.R. Tolkiens Hobbiten og Ringenes Herre» – og vil ta seerne «tilbake til en epoke der stormakter ble smidd, kongedømmer reiste seg til ære og falt i ruiner, usannsynlige helter ble testet, håp hang i den tynneste tråd, og en av de største skurkene som noen gang strømmet fra Tolkiens penn truet med å dekke hele verden i mørke».

LES MER:

«Ringenes Herre»-serien tar form

Men allerede på forhånd er meningene delte om det som er i vente, siden serieskaperne J.D. Payne og Patrick McKay har fortalt at de komprimerer hele tidslinjen – slik at Tolkiens historiefortelling, som i originalen spenner over tusenvis av år, nå foregår samtidig. Det er ikke blitt tatt nådig imot av bokfansen, men Payne og McKay er klare i talen:

– Hør her, det er kanskje noen fans som ønsker at vi lager en dokumentar om Midgard, men vi vil fortelle en historie som forener alt sammen, uttalte de til Vanity Fair.

Premieren for «Ringenes Herre: Maktens Ringer» er 2. september. Blant de tre regissørene finner man svensk-franske Charlotte Brändström.

I skrivende stund fredag ettermiddag, har traileren i underkant av 30 millioner visninger på YouTube:

Publisert:

Den nye TV-versjonen av Tolkiens univers får tittelen «Maktens ringer»

Nå har Amazons video- og strømmetjeneste Prime Video avslørt navnet for den kommende TV-serien i flere sesonger bygget på J.R.R. Tolkiens univers.

Publisert:
  • NTB